Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKORA

Direktor se odrekao božićnice zbog ledenog kaosa na Heathrowu

he
AFP
22.12.2010.
u 18:47

Nedostajalo je tekućine za odmrzavanje zrakoplova pa je intervenirao premijer David Cameron koji je nabavio dodatne količine

Snijegom izazvan potpun kaos na divovskom londonskom međunarodnom aerodrom Heathrowu poremetio je zračni promet u cijeloj Europi, a čovjek koji sam sebe smatra odgovornim za sve to kazao je kako će se ove godine odreći božićnice. Colin Matthews, direktor tvrtke BAA, koja upravlja svim britanskim zračnim lukama, kazao je kako će nastojati da letovi krenu i da se obnovi povjerenje putnika u Heathrow.

Tijekom jučerašnjega dana promet na Heathrowu polako se počeo normalizirati – od snijega i leda očišćena je i druga pista pa je Matthews najavio da bi moglo biti uvedeno dvije trećine planiranih letova. No to još ne znači da se promet normalizirao. U međuvremenu, britanski premijer David Cameron optužio je BAA za stvaranje neviđena kaosa i izrazio svoju “duboku frustraciju količinom vremena koja je odgovornima trebala da se pokrenu s mrtve točke”. I aviokompanije su optužile BAA da zračne luke u Velikoj Britaniji nije pripremila za ovakve vremenske uvjete, odnosno da nije osigurala dovoljno tekućine za odmrzavanje aviona. Tekućina je stigla tek kad je premijer Cameron intervenirao i priskrbio dodatne količine.

U sve se uplela i Europska komisija koja je priopćila kako je riječ o posve neprihvatljivu ponašanju te je upozorila zračne luke diljem EU da se ozbiljno i bez odgađanja pripreme za snijeg i zimske uvjete. Nevolje traju od subote kada je u samo sat vremena palo oko 20 centimetara snijega. U zgradama terminala ostalo je zarobljeno na stotine tisuća očajnih putnika kojima nije preostalo ništa drugo nego da se ulogore na podu. Očekuje se da će se promet na Heathrowu normalizirati nekoliko dana poslije Božića.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar morski covik 1
morski covik 1
14:06 24.12.2010.

Heathrow... Poslije smrdeljavog Pariza, najgori aerodrom na svitu!

XA
xaron
20:03 22.12.2010.

Isto ko\' u Rumunjskoj. I to je EU, zar ne.

OB
-obrisani-
11:16 23.12.2010.

jadan... što li će sad za božić jesti njegova dječica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije