Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protupravna imovinska korist

Direktor podigao novac koji nikada nije vratio, oštetio trgovačko društvo za preko dva milijuna kuna

Ilustracija
Dubravka Petric/PIXSELL
07.05.2021.
u 15:13

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju“. Sumnja se da je kao direktor trgovačkog društva iz Zagreba podigao novac koji nikada nije vratio.

U razdoblju od svibnja 2009. godine do svibnja 2014. godine na teret tog trgovačkog za sebe je uzeo pozajmica u ukupnom iznosu od 2.042.058 kuna. Sumnja se da je iznos od 1.313.058 kuna podigao sa žiro računa trgovačkog društva dok je iznos od 729.000 kuna podigao sa žiro računa drugog povezanog trgovačkog društva iz Zagreba, a koji iznos je u knjigovodstvu prvog trgovačkog društva evidentiran kao pozajmica osumnjičenog od prvog društva, a temeljem ugovora o cesijama između njega i tih dvaju trgovačkih društava, navodi PU zagrebačka.

Zbog toga što posuđeni novac nikada nije vratio, u gospodarskom poslovanju osumnjičeni je povrijedio dužnost zaštite tuđih imovinskih interesa koja se temelji na zakonu te na taj način sebi pribavio protupravnu imovinsku korist. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

VIDEO Twitter zatvorio profile koji su prenosili poruke Trumpa, doživotno izbačenog s mreže!

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
18:10 07.05.2021.

neka proba na kineskom tiktoku tam je sigurno još uvijek dobrodošao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije