Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Parkovi

Direktor Parkova Miljenko Ptiček tereti se za 80 kaznenih djela

'pticek_nnn_zag_261210'
Marko Jurinec/PIXSELL
26.12.2010.
u 12:48

Okvirna materijalna šteta kojom su oštećeni Parkovi zasad je oko dva milijuna kuna, a direkotr Ptiček prisvojio je oko pola milijuna

Miljenku Ptičeku, direktoru varaždinskog komunalnog i gradskog poduzeća Parkovi, istražni je sudac Igor Pavlic u četvrtak navečer odredio produljeno 72-satno zadržavanje, zbog zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službenih isprava.

– U ponedjeljak bi istražna sutkinja koja će preuzeti slučaj trebala odlučiti o daljnjoj istrazi i produljenju pritvora – kazao je Igor Pavlic. Istog dana kada je i zadržan u pritvoru, oko 10 sati ujutro Ptičeka je uhitila varaždinska policija i privela ga na saslušanje, a nakon toga i istražnom sucu. Na izvanrednoj policijskoj konferenciji za novinare u petak u PU varaždinskoj je rečeno da je policija u poduzeću Parkovi, čiji je većinski vlasnik Grad Varaždin, nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja temeljem zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu prikupila dokaze koji sumnjiče direktora Ptičeka da je od 2006. godine do sada počinio 80-ak kaznenih djela.

– Kao direktor potpisivao je i sklapao fiktivne ugovore s drugim poduzećima i privatnim osobama u regiji za izvođenje određenih radova od kojih većina uopće nije bila napravljena. Također je izdavao radne naloge i prikazivao radna vremena zaposlenika poduzeća koji su bili drugačiji od stvarnog stanja na terenu. Uz to je dio robe koja se otpremala fizičkim osobama plaćao s računa poduzeća Parkovi, odnosno Grada Varaždina – kazao je Darko Jurčec, načelnik odjela krim-policije. Spomenuo je i da je Miljenko Ptiček pokušao utjecati na svjedoke, pa su oni koji su ispitivani mijenjali svoje iskaze. Okvirna meterijalna šteta kojom su oštećeni Parkovi zasad je oko dva milijuna kuna, a direktor Ptiček do sada je prisvojio oko pola milijuna kuna. Za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti predviđena je kazna do 10 godina, a za krivotvorenje isprava do pet godina zatvora. Kako ističu u policiji, kriminalistička istraga je tek počela, a svakodnevno policiji se javljaju mnogi građani, svjedoci kaznenih djela koje je počinio direktor Parkova ili su i sami oštećeni. Ptiček je zadržan zbog pokušaja utjecaja na svjedoke te zbog mogućeg ponavljanja kaznenih djela. Rečeno je i da ova kriminalistička obrada nema veze s USKOK-ovom.

Ključne riječi

Komentara 1

MP
mpusiu0107
11:55 27.12.2010.

Iskreno se nadam da ova naša super glupa VŽ murija neće zajebat ovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije