Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O KAMPANJI

Direktor osječke pivovare nakon posjeta predsjednice: Ja sam uvijek za pomaganje

Kolinda Grabar-Kitarović u Osijeku
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/12
06.07.2019.
u 19:53

Prema podatcima Osječko-baranjske županije ukupni prihod osječko-baranjskog gospodarstva u 2018. godini ostvaren je u vrijednosti od rekordnih 28,5 milijardi kuna

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u subotu je obišla tri osječke tvrtke - Pivovaru, farmaceutsko-kemijsku industriju Saponia i pogon za proizvodnju pršuta tvrtke Žito "Prosciutto Pannonico", kako bi se upoznala s njihovim proizvodnim procesima te poslovnim rezultatima.

Nakon obilaska predsjednica nije davala izjave medijima, a iz njezina Ureda su tek priopćili kako su ove tvrtke "samo neki od primjera koji pokazuju kako se i u Slavoniji može proizvoditi visoko kvalitetne proizvode primjenom najmodernijih tehnologija, zapošljavati i izvoziti".

Prema podatcima Osječko-baranjske županije ukupni prihod osječko-baranjskog gospodarstva u 2018. godini ostvaren je u vrijednosti od rekordnih 28,5 milijardi kuna, što je povećanje za čak 2,2 milijarde kuna u odnosu na prethodnu godinu, a ukupna konsolidirana dobit županijskog gospodarstva iznosila je na kraju 2018. godine 1,1 milijardu kuna.

Tijekom obilaska Pivovare direktor te tvrtke Ivan Komak izvijestio je kako ta najstarija pivovara u Hrvatskoj s 355 godina tradicije,  trenutno radi s 20 posto od mogućih 500 tisuća hektolitara proizvodnih kapaciteta.

Cilj im je, naveo je, da  za godinu-dvije dođu do 200 tisuća hektolitara, a za pet godina do punog kapaciteta od 500 tisuća hektolitara, kako bi mogli dalje širiti proizvodnju.

Komak o predsjedničkoj kampanji: Ako treba ja sam uvijek za pomaganje

Na novinarski upit znači li dolazak predsjednice Republike u tvrtku na njihov poziv da će osječka Pivovara biti sponzor njezine  kampanje za drugi predsjednički mandat Komak je kazao kako je zatečen pitanjem te da o tome nije razmišljao, niti je to netko od njega tražio.

"Ako treba ja sam uvijek za pomaganje. Pomagao sam 1990. godine, pa mogu i sada, ali sve, bez obzira o kome se radi. Ja radim za Hrvatsku", kazao je Komak.

U sklopu posjeta Osijeku predsjednica Republike večeras će nazočiti koncertu zborske glazbe „RI&OS pop-rock Unplugged“, koji se u okviru Osječkog ljeta kulture održava u osječkom Arheološkom muzeju.

Predsjednica Grabar-Kitarović u nedjelju će u Đakovu nazočiti programu 53. „Đakovačkih vezova“ te svetoj misi u đakovačkoj katedrali sv. Petra, a potom će posjetiti Državnu ergelu Đakovo.

Suverenisti prozivaju predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović zbog licemjerja

Komentara 13

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
20:31 06.07.2019.

Pobjeda u 1.krugu

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
02:29 07.07.2019.

Najbolja Predsjednica nakon Franje Tudjmana i Ivan Anušić najbolji Župan, milina za domoljubno oko! Drugi mandat siguran nasoj predsjednici!

DI
Diplomat2
21:42 06.07.2019.

Gospodine Komak, cestitam Vam na potpori nase naj-Predsjednice za predsjedanje iducih cetiri godine, ali kao Slavonac, kao Osjecanin, zamolio bih Vas da osjecko pivo dobavite i u Biograd, jako mi nedostaje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije