Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUPOVAO SI UREĐAJE

Direktor optužen da je prouzročio stečaj tvrtke u Požegi

Ilustracija
Dubravka Petric/PIXSELL
14.05.2021.
u 20:12

Znajući da tvrtka ne može ispunjavati svoje dospjele obveze, što je dovelo do blokade žiroračuna i stečajnog postupka koji je pokrenut 2. srpnja 2019., okrivljenik je, tereti ga se, počinio više nezakonitih postupaka

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podignulo je optužnicu protiv 43-godišnjeg državljanina RH zbog počinjenja dvaju kaznenih djela zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, prouzročenja stečaja i povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Okrivljenom se stavlja na teret da si je 1. listopada 2018. kao direktor tvrtke sa sjedištem u Požegi isplatio dobit za 2017., ostvarivši nepripadnu materijalnu korist u iznosu od 65.767,05 kuna. Na štetu iste tvrtke za sebe i svoju suprugu naručio je kućanske aparate i opremu vrijednu 24.526,31 kunu, a od 620.585,79 kuna tretiranih kao pozajmica direktoru neistinito je u poslovnim knjigama iskazao da je iznos od 136.484,60 kuna zatvoren u poslovne svrhe.

Znajući da tvrtka ne može ispunjavati svoje dospjele obveze, što je dovelo do blokade žiroračuna i stečajnog postupka koji je pokrenut 2. srpnja 2019., okrivljenik je, tereti ga se, počinio više nezakonitih postupaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije