Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad

Direktor Jadrankamena kazneno prijavio radnike koji su ga napali

tonći drpić (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
21.03.2012.
u 11:54

– Bio je verbalni delikt. Vidjeli smo ga u novom Audiju od firme, a nama ne daju plaće još od studenoga. Jednom se radniku smrklo pred očima pa je rekao da su mu djeca gladna – kaže Tonči Drpić

Direktor Jadrankamena Vedran Vilović policiji je prijavio da su ga u srijedu ujutro fizički napala trojica radnika.

– Točno, došao je prijaviti napad – potvrdili su nam u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. Navodno su radnici Jadrankamena, koji su u štrajku, direktora dočekali na parkiralištu u Poljičkoj ulici, gdje su se prvo verbalno sukobili, a onda su ga, po njegovoj prijavi, ispljuskali.

Iz Jadrankamena su potvrdili incident te istaknuli da su Vilovića trojica radnika uz prijetnje i psovke izvukla iz automobila koji je u vlasništvu njegove privatne tvrtke, a ne Jadrankamena, te ga je jedan udario šakom, a drugi vukao za uho.

Nakon incidenta Vilović se uspio vratiti u automobil te se odvezao u policijsku postaju. Nakon što su mu utvrđene lakše ozljede, policija je protiv počinitelja podnijela prekršajne prijave. Vedran Vilović podnio je kaznenu prijavu državnom odvjetništvu.

– Ovaj je napad samo kulminacija prijetnji i zastrašivanja radnika i čelnika Jadrankamena te nasilja nad ljudima i imovinom tvrtke koju već mjesecima provodi sindikat Jadrankamena na čelu s Tončijem Drpićem, koji ovakvim postupcima dodatno produbljuje tešku situaciju u kojoj se tvrtka našla – rekao je Vilović.

Tonči Drpić, predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena, opovrgnuo je da je došlo do fizičkog, već samo do verbalnog sukoba.

– Vidjeli smo ga u novom Audiju od firme, a nama ne daju plaće još od studenoga. Jednom se radniku smrklo pred očima pa mu je rekao da su mu djeca gladna. Bilo je težih riječi, recimo verbalni delikt, ali nikakvog fizičkog napada nije bilo. Međutim, on je sjeo u Audi, otišao i prijavio napad – javio nam se Drpić dok je s još dvojicom radnika u policijskoj postaji čekao liječnički nalaz o Vilovićevim ozljedama.

Radnici nisu dobili plaću od studenoga, štrajkaju, ali rade kako ne bi zakinuli kupce. Vilović je nedavno od Trgovačkog suda u Splitu zatražio pokretanje stečaja nad Jadrankamenom s obzirom na to da im je račun već duže vrijeme blokiran, struja im je isključena, a nemaju novca za gorivo.

Komentara 74

DU
Deleted user
20:13 21.03.2012.

kako se itko može pozivati na zakon, po kojem to zakonu ljudi nisu od studenog dobili plaću, tip očito hoće biti robovlasnik, što to nije kazneno djelo

ŽA
žalosnababanarikača
09:23 22.03.2012.

Svi radnici koji imaju problema sa takvim gadovima nek si pogledaju kako to rade Ilija i Đuro Čvorović iz filma \"Balkanski špijun\".

PO
pojedinac
15:23 21.03.2012.

RADI KOLIKO MOŽEŠ A UZMI KOLIKO TI TREBA. To je osnovna misao komunizma,od koje bježimo kao od vraga. Draža nam je da neradiš niš i voziš se u audiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije