Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKOLOŠKA KATASTROFA

Direktor BP-a na neugodnom ispitivanju u Kongresu

bp
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
18.06.2010.
u 10:59

Kongresnici su pitali je li BP štednjom kod zahvata na zatvaranju bušotine doprinio eksploziji. Pitanja su bila usmjerena na dizajn i poduzete mjere na bušotini, koju je BP pokušavao zapečatiti prije nego što je eksplodirala.

Direktor British Petroleuma Tony Hayward u četvrtak je bio "izrešetan" u američkom Kongresu zbog ekološke katastrofe u Meksičkom zaljevu, gdje su ga zastupnici optužili da je nespreman došao na svjedočenje i da ne surađuje u istrazi, prenose agencije.

Kongresnici su pitali je li BP štednjom kod zahvata na zatvaranju bušotine doprinio eksploziji. Pitanja su bila usmjerena na dizajn i poduzete mjere na bušotini, koju je BP pokušavao zapečatiti prije nego što je eksplodirala.

"Je li BP napravio temeljno krivu procjenu koristeći jednu dugu zaštitnu cijev u bušotini umjesto puno kraćih komada, što ostale naftne kompanije kažu da bi učinile", pitao je demokratski kongresnik Henry Waxman.

"Nisam bio uključen u tu odluku", odgovorio je Hayward, rekavši da je zaštitna cijev u jednom komadu bolja za dugoročnu stabilnost bušotine.

Waxman je citirao transkripte inženjera BP-a prema kojima jedna zaštitna cijev "vjerojatno neće biti uspješna" te dodao da je motiv BP-a vjerojatno bila ušteda, koja je iznosila između sedam i deset milijuna dolara.

Ključne riječi

Komentara 3

UK
Ugo Kajvez
23:41 18.06.2010.

Communism is bad, but Capitalism is worse. ...........

JA
Jazuji
12:45 18.06.2010.

Boli njega Labudova, ima para i on i djeca njegove djece, baš ga je jako to pogodilo vidi se, uzdrman je čovjek do temelja.

CU
cunt
04:29 19.06.2010.

daj se probudi i primi se posla,,,,,,,,,,,,,već su ga zamjenili dok ti spavaš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije