Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA MJERA

Diploma medicine dovoljna: Italija u boj s koronavirusom kreće s 10.000 mladih liječnika

Koronavirus u Italiji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
17.03.2020.
u 12:11

Ova mjera propisana je paketom koji je talijanska vlada donijela u subotu u sklopu mjera vrijednih ukupno 25 milijardi eura.

Prema dekretu talijanske vlade nazvanog ''Cura Italia'' ("Kura za Italiju") u boj protiv koronavirusa uskoro će krenuti 10.000 mladih liječnika. Naime, budući da je riječ o ekstremno kriznoj situaciji, vlada je odlučila da svi oni koji su diplomirali na medicinskom fakultetu mogu početi s radom.

Riječ je o liječnicima koji su završili školovanje na sveučilištima i dobili svoju diplomu, no nisu položili državni ispit, bez kojega do sada nisu imali licenciju za rad.

Sada će se taj proces licenciranja ukinuti te će svi oni koji su diplomirali odmah moći početi raditi. Italija osim što trenutačno ima velikih problema s mjestima na intenzivnoj njezi, posebice u sjevernom dijelu zemlje, ima problema s brojem liječnika te medicinskih sestara.

– Italija će ovom mjerom odmah pridonijeti zdravstvenom sustavu s 10.000 mladih medicinara neophodnih za suočavanje s nedostatkom koji trpimo na terenu. U zdravstveni sustav ubrizgat će odmah mlade snage jer u ovom trenutku moramo se prilagoditi društvu i potrebama koje se od nas zahtijevaju – kazao je Gaetano Manfredi, ministar visokog obrazovanja, 

Ova mjera propisana je paketom koji je talijanska vlada donijela u subotu u sklopu mjera vrijednih ukupno 25 milijardi eura. U sklopu svih tih mjera 50 milijuna će se utrošiti  za podršku sveučilištima; maksimalna fleksibilnost uspostavit  će se za povrat subvencioniranih sredstava odobrenih istraživačkim tijelima; 85 milijuna namijenjeno je za učenje na daljinu ili za opskrbu obitelji digitalnim uređajima i osposobljavanje učitelja; više od 43 milijuna utrošit će se za izvanredno čišćenje u školama i za kupnju sapuna i dezinfekcijskih sredstava.

Video: Igor Rudan: Što svatko od nas može sada učiniti u borbi protiv pandemije virusa COVID-19?

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Rachel_Rowntree
Rachel_Rowntree
14:17 17.03.2020.

Jednostavan posao na mreži, pridružite se odmah i započnite zarađivati više od 500 USD dnevno. Prošli mjesec sam zaradio i primio 27392 dolara od ovog lakog posla, dajući maksimalno 3 sata dnevno. Izuzetno je jednostavno poslovati i redovito zarađivati od toga. Svaka osoba na Zemlji sada t0 može dobiti i započeti s zarađivanjem više dolara na internetu .. posjetite ovu stranicu za više detalja ........... >>>>>> w­­­w­­­w­­­­.­­­C­­­a­­­shF­­­l­­­o­­­w­­­7­­­7­­­.­­­C­­­o­­­m

SZ
stela_zg
12:59 17.03.2020.

koliko zdravstvenih djelatnika u Hr svaki dan završi u samoizolaciji jer nema maski, dezinficijensa i zaštitne odjeće? uskoro će zapošljavati i studente

ZB
Zoki-Bijela
13:03 17.03.2020.

Tak i treba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije