Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori se ponavljaju na jednom mjestu

DIP objavio rezultate: Izašlo je 100.000 birača više, očekujemo veći broj u drugom krugu

Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: MARKO DJURICA/REUTERS/PIXSELL; Slavko Midžor/PIXSELL
1/8
23.12.2019.
u 15:15

U drugi krug predsjedničkih izbora koji će se održati 5. siječnja idu Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović

Državno izborno povjerenstvo na konferenciji za medije izvijestilo je o rezultatima glasanja za izbor predsjednika Republike Hrvatske. U drugi krug predsjedničkih izbora koji će se održati 5. siječnja idu Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović. Miroslav Škoro završio je na trećem mjestu, a Mislav Kolakušić na četvrtom mjestu.

"Izvještavanje je bilo razborito i istinito. Zahvaljujemo članovima biračkog odbora koji su sve točno odradili. Zahvaliti treba i promatračima, koji su digli razinu demokratičnosti", izvijestio je predsjednik DIP-a Đuro Sessa dodajući da su izbori prošli mirno i staloženo.

Video:  Božo Skoko i Krešimir Macan komentirali rezultate izbora

"Radi se o nepotpunim rezultatima zbog ponavljanja izbora", dodao je jer će se izbori ponoviti na jednom izbornom mjestu u općini Barilović

"Glasalo je 51,20 posto birača. 1,17 posto listića je bilo nevažećih što je napredak jer je dosad taj postotak nevažećih listića bio veći. Prema podacima najveći broj glasova osvojio je Zoran Milanović i to s 562.779 glasova, potom slijedi Kolinda Grabar-Kitarović s 507.626 glasova, te Miroslav Škoro s 465.703 glasova birača", kazao je. 

"U inozemstvu gdje je bilo 124 biračka mjesta najviše je osvojila Grabar - Kitarović, potom slijedi Miroslav Škoro, te Zoran Milanović", kazali su u DIP-u.

"Izašlo je 100.000 birača više nego 2014. godine, a mi očekujemo da će ih izaći više u drugom krugu", kazao je Sessa.

"Bit ću ciničan. Jako sam zadovoljan jer nije postojala izborna šutnja", kazao je Sessa na pitanje o kršenju izborne šutnje "Nama se u DIP-u čini da treba ili uvesti stroža pravila i sankcije ili izbornu šutnju ukinuti. Teško je to kontrolirati", dodao je. 

Izbori će se ponoviti u nedjelju, 29. prosinca na biračkom mjestu broj 9 u općini Barilović, gdje je u glasačkoj kutiji nađeno šest listića više od broja birača koji je pristupio glasovanju, izvijestio je DIP. Član i glasnogovornik DIP-a Slaven Hojski naveo je kako je na tom biračkom mjestu upisano 209 birača, glasalo je 31 osoba, a u kutiji je pronađeno 37 listića.

Video: Plenković ima komotnu situaciju. Škoro je ispao, a Grabar-Kitarović je u drugom krugu

 

 

Komentara 29

DH
dalibor.hren
15:56 23.12.2019.

Narode hrvatski, može li nam predsjednik biti lik za koga smo slučajna država, lik koji nas dijeli na "mi ili oni", lik koji za sobom vuče suprugu koja bi nas hranila tanjim kriškama kruha, lik koji je iz Osijeka uu Zagreb putovao helikopterom preko Rijeke ( svi znamo zbog koga i čega)???

ŽM
željo_moja
16:54 23.12.2019.

Sto ih vise izadje to ce Kolindina pobjeda u drugom krugu biti uvjerljivija

IN
inot
18:55 23.12.2019.

ide manje......ovaj izbor je KATASTROFA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije