Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća u perušiću

Dio radnika HŽ-a na bolovanju, šestorica zadržana na liječenju

perušić,nalet vlaka (1)
Dino Stanin/PIXSELL
19.07.2012.
u 11:44

Iako se po onome što su nam radnici jučer kazali može zaključiti da je uzrok nesreće kvar na kočnicama pružnog radnog stroja, očevid je još u tijeku.

Radnici Hrvatskih željeznica koji su u jučerašnjoj željezničkoj nesreći na kolodvoru u Perušiću lakše ozlijeđeni od danas su na bolovanju te su se svi vratili svojim kućama. Većina ne živi na području Ličko-senjske županije, a radili su na remontu pruge Malovan – Gračac.

Od ravnateljice gospićke bolnice Marije Vrkljan-Ilijevski doznajemo da je pregledano 12 radnika, od kojih je šest lakše ozlijeđeno i pušteno kućama. Dvojica najteže ozlijeđenih prevezena su u Zagreb u Kliniku za traumatologiju. Četvorica radnika zadržana su u gospićkoj Općoj bolnici.

Ozlijeđeni radnici: "Kočnica nije reagirala pa smo svi legli na pod"

Iako se po onome što su nam radnici jučer kazali može zaključiti da je uzrok nesreće kvar na kočnicama pružnog radnog stroja, očevid je još u tijeku. Na terenu je zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Gospiću Tatjana Šimunić-Adamović te vještaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreba.

U srijedu oko 13 sati pružni radni stroj kojim su se radnici vraćali u bazu udario je u kompoziciju od šest teretnih vagona na perušićkom kolodvoru.

Komentara 2

KO
kompa
13:59 19.07.2012.

kukurikavci moraju ostat dosljedni i tražit hitnu smjenu Kalmete zbog ove nesreće

EX
excell
21:30 19.07.2012.

mora da su kartali belu ili briškulu kad nikog nije bilo u kabini...krivo su proračunali svoje kretanje....kriv je skretničar koji ih je prebacio na krivi kolosijek

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije