Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
državna imovina

Dio državne uprave seli se u neboder Vjesnika

Vjesnikov neboder
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
24.10.2014.
u 07:12

Iduće godine kani se uštedjeti i preseljenjem iz privatnih u prostore koje je država stekla u predstečajnom postupku

U sjeni afere preseljenja Ministarstva zaštite okoliša u Zagrebtower, iz plana upravljanja državnom imovinom za 2015. koji će uskoro pred Vladu doznaje se da bi se u državnoj blagajni uštedjelo i objedinjavanjem poslovnih prostora koje koristi državna uprava, posebice ako je se preseli iz privatnih poslovnih prostora.

Takav je slučaj s Vjesnikovim neboderom u Zagrebu i s još jednom nekretninom u Veslačkoj ulici, koje je država stekla u predstečajnom postupku, a gdje se, prema najavi predstojnika DUUDI-ja Mladena Pejnovića, iduće godine namjerava preseliti dio Ministarstva financija, Ministarstva pravosuđa te agencije Hamag-Bricroa i Fonda za oduzetu imovinu.

Samo bi se preseljenjem Ministarstva financija iz postojećeg prostora u kojem plaća zakup godišnje uštedjelo oko 1,5 milijun kuna. 

>> Država stavlja u funkciju 100 objekata

Komentara 4

JO
joOk3r
07:32 24.10.2014.

Koliko ima tih agencija i fondova??

DU
Deleted user
11:40 24.10.2014.

Siguran sam da im računicu o uštedi radi Zmajlović. To je međutim sitna lova u odnosu na broj agencija i drugih državnih, nepotrebnih institucija gdje bi se ukidanjem dobila pristojna suma love.

LA
larala
09:07 24.10.2014.

naša vlada radi sve same kao uštede a, na kraju sve više zadužuje državi i narod... ovo ce na kraju ispasti kao i s zmajlovicevom uštedom a, na kraju ce uhititi nedužnog peru perica i tvrditi kako je on kraoo i potkradao državu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije