Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavni državni odvjetnik

Cvitan ima poseban 'tim za Agrokor': 'Istraga je tek počela...'

Dinko Cvitan
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
07.12.2017.
u 14:02

- Osigurana su dostatna financijska sredstva koja omogućuju angažman eksperata – objašnjava Cvitan.

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan poručio je kako je istraga afere Agrokor zapravo tek počela te će sigurno potrajati s obzirom na veliki obim predmeta. 

Na tu istragu, uvjeren je, ne može utjecati ni podizanje arbitražne tužbe za lex Agrokor koje je najavio odvjetnički tim Ivice Todorića. - Istraga je tek počela, radi se o iznimno obimnom predmetu i trajat će neko vrijeme. Treba raditi ekspertize, a kad se sve to dovrši, donijet će se odluka hoće li se optužnica podići ili ne – kazao je Cvitan uoči sjednice Antikorupcijskog vijeća u Saboru. 

Dinko Cvitan
1/33

Formiran je tim za Agrokor

Dodaje kako tek treba donijeti odluku na koji način će se ispitati Ivica Todorić, odnosno hoće li se to napraviti video vezom, s obzirom da je Todorić u Londonu i po svemu sudeći se ne planira tako skoro vratiti u Hrvatsku.

Ne brine ga da njegov tim neće uspjeti provoditi istragu s obzirom na njen obim. - Formiran je tim koji se time bavi, funkcionira kako treba. Osigurana su dostatna financijska sredstva koja omogućuju angažman eksperata – objašnjava Cvitan.

Ponovio je i kako dalje smatra da rad sad već ugašenog saborskog Istražnog povjerenstva o Agrokoru ne bi ometao istragu DORH-a. - Odluku o radu ili prekidu rada Povjerenstva donosi Sabor, no ono što se raspravljalo na povjerenstvu nema nikakve veze s onim što je predmet istrage, i tu se ništa u mojim izjavama nije promijenilo – poručio je glavni državni odvjetnik. 

 

Komentara 4

DU
Deleted user
16:37 07.12.2017.

Da pukneš od smijeha. Od državnih dužnosnika nitko nije ekspert? Pa kako su postali državni dužnosnici kad ima boljih od njih? Izgleda, sve po onomu Čačićevu, država je loš gospodar pa mi i dalje trpimo takve bedastoće i mamlaze koji nisu i nikad neće biti eksperti

ST
stimo
16:53 07.12.2017.

kada cvitan to uzme u svoje ruke tek sad nema nista od toga

MU
multivitamin
17:26 07.12.2017.

Cvitane polako,kud žuriš? Pa još nije sve prodano?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije