Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Divljanje na stadion

Dinamo ne želi platiti štetu od nereda pa će morati - Zagrepčani

dinamo, neredi (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/6
04.05.2010.
u 10:57

Nijaz T. H. prijavljen je da je zajedno s prostrijeljenim navijačem Marijem Galićem napao policajce koji su bili u automobilu bez oznaka.

– Tko ga pozna, nek’ nam odmah javi – tako glasi apel policije koja je uvjerena da je snimkama navijačkih nereda na stadionu uspjela identificirati muškarca zbog kojeg je policajac ostao bez oka.

>>Apel policije: Prepoznajete li ove izgrednike na fotografijama, javite njihove identitete

Jer, baš uz pomoć građana koji su na objavljenim fotografija prepoznali huligane, uhićeni su Ante Škemder (22) i njegov vršnjak Ante Bošnjak. Mladići, već ranije prijavljivani zbog uništavanja i oštećivanja imovine, sada su kazneno prijavljeni zbog napada na policajce. Damir Radovac (35) prijavljen je za isto, a policiji se sam javio. Svoj trojici istražna sutkinja Županijskog suda u Zagrebu odredila je zadržavanje. Iz Udruge navijača Dinama kažu da nije riječ o njihovim članovima.

Nasilje i droga
Poslijepodne na sud je doveden i Nijaz Tadžić Hadžiosmanagić (34), koji se također sam javio. Prijavljen je da je zajedno s prostrijeljenim navijačem Marijem Galićem napao policajce koji su bili u automobilu bez oznaka.

>>Policajac koji je ostao bez oka stabilno i – u šoku

Hadžiosmanagić, ranije prijavljivan zbog nereda, nasilja i droge, prepoznao je policajca i s Galićem i pet nepoznatih osoba nasrnuo na vozilo u kojem su bila četiri policajca. Napali su ih rukama, nogama, staklenim čašama i bocama. U Hadžiosmanagićevu stanu pronađeno je pet bengalki, 10 signalnih raketa i pet naboja za signalne rakete. Mediji navode da je Hadžiosmanagić vođa najradikalnijega navijačkog ogranka BBB-a “No profit”.

Disciplinski sudac Prve hrvatske nogometne lige Krešimir Vlajčević zatražio je od Dinama dodatno očitovanje o neredima na derbiju s Hajdukom u Maksimiru. Delegat utakmice Ante Vučemilović u zapisniku je naveo da je drugo poluvrijeme kasnilo pet minuta na zahtjev policije te da je potom policija dala odobrenje da se utakmica nastavi.

Dinamo ne želi platiti štetu od nereda pa će sve na kraju ići iz džepa Zagrepčana
Vučemilović je zabilježio i sve nerede koji su se događali na tribinama, pa je Vlajčević od Dinama tražio očitovanje. Dinamo će, kao organizator utakmice, sigurno zaraditi nekakvu kaznu. Glasnogovornik kluba Ado Kožul kaže da se Dinamo ne osjeća odgovornim za nerede, a kaznu očekuju tek zbog pirotehnike koja je doletjela sa sjeverne tribine.

>>BBB traži procesuiranje navijača, policajaca i zaštitara

Tako bi na kraju štetu nastalu na stadionu mogli snositi porezni obveznici. Jer, stadion je gradski, a klub je dobio upravljačka prava pa direktor stadiona Miljenko Sakoman kaže da Dinamo ne misli sanirati štetu koju procjenjuje na između 200 i 250 tisuća kuna. U tu procjenu nije uračnata šteta nastala u gradu na automobilima i tramvajima:

– Policija je napravila očevid. Strgane su mnoge sjedalice, staklena vrata, sanitarni čvorovi... Dinamo to neće platiti niti ćemo naručivati novu opremu. O šteti ćemo obavijestiti vlasnika stadiona, a to je Grad Zagreb – kaže Sakoman.

Bandić sa šefom policije
Gradonačelnik Milan Bandić, koji se zbog nereda sastao i sa šefom zagrebačke policije Tomislavom Buterinom, kaže da će inzistirati na tome da štetu plate oni koji su je i počinili.

Ante Perčin iz Sokol Marića, čijih je 284 zaštitara bilo na osiguranju, objašnjava da se na stadion koji je godinama u fazi zgradnje pirotehnička sredstva unose danima prije utkamice.

– Mi smo na ulazu sve temeljito pregledali pa čak i izuvali navijače - rekao je Perčin.

Komentara 276

Avatar gecdra
gecdra
14:21 04.05.2010.

Zvone Bobane povedi nas u boj protiv ćetnika u hrvatskim uniformama.

KG
kgmax
15:55 04.05.2010.

Nijaz Tadžić Hadžiosmanagić, punim imenom i prezimenom. Pravo purgersko ime. Možda ovo objašnjava ovakvo ponašanje nekolicine tzv. BBB.

OB
-obrisani-
14:14 04.05.2010.

DGS slazem se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije