Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUD Završilo suđenje zbog zlouporabe droga

Dilerima ukupno 34 godine zatvora

06.04.2009.
u 18:10

Na ukupno 34 godine i 10 mjeseci zatvora osuđena su u ponedjeljak na varaždinskom Županijskom sudu desetorica okrivljenika koji su uhićeni predlani u akciji Kum zbog zlouporabe opojnih droga.

Škvorcu 7 godina
Prvookrivljeni Davor Škvorc (30) iz Novog Sela Rok osuđen je na 7 godina zatvora, Josip Bubek (36) iz Belice na 5 godina i 6 mjesci, Igor Srnec (27) iz Malog MIhaljevca na 4 godine, Mario Zelić (39) također iz Malog Mihaljevca na 3 godine i 6 mjeseci, Davor Rešetar (25) iz Novog Sela Rok na 2 godine i 4 mjeseca, Igor Jalušić (23) iz Novog Sela Rok na 2 godine i 2 mjeseca, Zoran Gredičak (36) iz Varaždina na 3 godine, Mario Drožđek (22) iz Svibovca Podravskog i Igor Ferenđa (29) iz Remetinca svaki na 3 godine i 6 mjeseci zatvora, te Dejan Novak (29) iz Čakovca koji se jedini branio sa slobode na 4 mjeseca zatvora. Svim okrivljenicima, osim Škvorca i Bubeka ukinut je pritvor do pravomoćnosti presuda.


Foto: Marko Jurinec

U završnoj riječi zastupnica javne optužbe je istakla da su dokazi o njihovoj krivnji pribavljeni još u predistražnom postupku, te da i samo priznanje okrivljanika govori da su shvatili svu težinu svojih postupaka.

Zagrljaji rođaka
Branitelji okrivljenka u završnoj su riječi također isticali kao olakotne okolnosti svojih branjenika njihovu mladost, obiteljske prilike i maloljetnu djecu koji su neki od njih dužni uzdržavati, te bolesti članova obitelji. Branitelji su također zatražili ukidanje pritvora i kazne koje će biti bliže minimumu zakonskih kazni.

Kako su u sudnici na raspravama i izricanju presude bili prijatelji i rodbina pojedinih okrivljenika, nakon presude nisu izostali poljupci i zagrljaji radi puštanja na slobodu njihovih najbližih.


Optužba izmijenila optužnicu

Prije završnih riječi, zastupnica javne optužbe jer izmijenila optužnicu prema kojoj su se do tada sva destorica teretila kao grupa za kaznena djela zlouporabe droga. Prema izmijenjenoj optužnici, samo se Škvorc i Bubek terete za zlouporabu droga u sastavu grupe. Igor Srnec se tereti za posebno kazneno djelo za proizvodnju i prodaju marihuane skank, a Dejan Novak za neovlašteno posjedovanje opojnih droga. (dpl)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije