Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Da ili ne?

Dilema Zapada: Treba li slati oružje sirijskim pobunjenicima?

Zlatan Ibrahimović
Foto: Reuters
1/2
19.04.2013.
u 09:05

Na to pitanje zajedničkog odgovora za sada nema. Dok se Francuska i Velika Britanija zalažu za naoružavanje sirijskih pobunjenika, brojne druge zemlje, među kojima je i Njemačka, znatno su suzdržanije

Dok se u Siriji građanski rat nastavlja nesmanjenom žestinom, Europska unija još uvijek traži svoju jedinstvenu vanjskopolitičku liniju u vezi s tim kriznim područjem. Jedno od ključnih pitanja je: Treba li isporučivati oružje u Siriju ili ne, a ako da - kome?

Na to pitanje zajedničkog odgovora za sada nema. Dok se Francuska i Velika Britanija zalažu za naoružavanje sirijskih pobunjenika, brojne druge zemlje, među kojima je i Njemačka, znatno su suzdržanije. One se pribojavaju da bi dostavljanje oružja pobunjenicima samo još dodatno rasplamsalo borbe u toj zemlji.

Istovremeno, postoji i bojazan od sve većeg utjecaja islamista u redovima sirijskih pobunjenika.

>>\'Ne možemo znati što s oružjem čine zemlje u koje smo ga izvezli\'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije