Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hitna akcija

Dijete helikopterom prebačeno u Split, ugrizao ga poskok

Ilustracija
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
29.08.2018.
u 09:02

Policijski helikopter došao je po drugog pacijenta u Orebić, no procijenili su da je dijete u hitnijoj situaciji

Na Pelješcu je poskok ugrizao dijete koje je policijskim helikopterom prevezeno u splitsku bolnicu, nakon čega je helikopter otišao u Orebić kako bi prevezao još jednog hitnog pacijenta.

24 sata pišu kako je dijete izvan životne opasnosti.

Događaj je zabilježio fotograf Ivica Trojanović, koji je fotografije i informacije objavio na Facebooku.

– Danas u ranim popodnevnim satima neuobičajena situacija. Taman po slijetanju policijskog EC-135 iz Dubrovnika, koji je došao po hitnog pacijenta u Orebić, dolazi do naglog obrata. Ekipi stiže urgentni poziv najvišeg stupnja iz središnjeg dijela Pelješca o ugrizu poskoka kojim je ugroženo malo dijete. Postupajući po pravilima struke i ocijenivši da je potonji slučaj višestruko ozbiljniji i da su doslovce minute u pitanju, odlazi se po dijete te se po transportu u splitsku bolnicu helikopter vraća po pacijenta u Orebić. Oba pacijenta u konačnici su zbrinuta u bolnici na najbrži mogući način. Sve pohvale zemaljskim i zračnim snagama Hitne medicinske pomoći na stručnosti, sabranosti i efikasnosti. Naravno da bez mladića iz DVD-a Orebić ne prolazi nijedna helikopterska intervencija – napisao je Trojanović.

Ključne riječi

Komentara 2

NA
narod1
09:42 29.08.2018.

Svaka čast službama, dobar posao

RI
rimadanin
11:00 29.08.2018.

Ovaj helikopter radi na jugu samo u tuističkoj sezoni do 1. rujna . Postavlja se pitanje tko će spašavati gradjane kod životne ugroze nakon 1. rujna . Hrvatska naime nema civilnu Helikoptersku hitnu medicinsku pomoć po EU-standardima , već improvizira samo u dijelu priobalja , dok unutrašnjost takvu zdravstvenu uslugu može samo sanjati .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije