Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ravnatelj OB-a Varaždin o smrti rodilje

Nakon poroda carskim rezom reanimirali majku, no 31-godišnjakinja je preminula

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
04.05.2021.
u 13:30

Trudnica je odmah zaprimljena u jedinicu intenzivnog liječenja, a zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, ponajprije prouzročenog teškom upalom pluća, donesena je odluka o hitnom carskom rezu i započeta je reanimacija

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić iznio je podatke o smrti 31-godišnje žene koja je u 32. tjednu trudnoće rodila dijete i potom preminula. Javila se na objedinjeni bolnički prijam u ponedjeljak u popodnevnim satima. Imala je, kaže Kudelić, teški oblik bolesti COVID-19, s teškom obostranom upalom pluća.

– Trudnica je odmah zaprimljena u jedinicu intenzivnog liječenja i zbog pogoršanja njezina zdravstvenog stanja donesena je odluka da se obavi hitni carski rez. Porođeno je zdravo muško dijete težine 2200 grama, koje je stabilno. Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja, ponajprije prouzročenog teškom obostranom upalom pluća rodilje, započeta je reanimacija, no nažalost gospođa je preminula – rekao je ravnatelj Kudelić.

Čekaju se rezultati testiranja djeteta kako bi se utvrdilo je li i ono zaraženo koronavirusom. U bolnici su već imali na odjelu trudnice zaražene koronavirusom. Jedna je majka desetak dana nakon poroda zbog kardijalnog aresta prebačena u KB Dubrava. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin 177 je osoba s težom kliničkom slikom. Na respiratoru je 25 osoba, a u 24 sata preminulo je pet osoba. U Županijskoj bolnici Čakovec preminuo je 34-godišnjak s brojnim dodatnim pridruženim bolestima.


VIDEO U Virovitici počelo prvo hrvatsko drive-in cijepljenje

Ključne riječi

Komentara 3

PV
prcko.vita
14:34 04.05.2021.

A e, ali zato imamo balansiranje mjera, i vlasnici kafića ne kukaju da ne mogu od kile kave zaraditi prosječnu Hrvatsku plaću.

UM
Uman104
14:21 04.05.2021.

Gdje je sad Čačić?? Sad ne galami za pooštravanje mjera ? Aaa, idu izbori!!

US
Usputni
14:44 04.05.2021.

U posljednje vrijeme Covid propaganda se snazno usmjerila prema djeci, valjda je to "slucajno" jer Pfizer vec trazi odobrenje za cijepljenje djece od 12-15 godina. Covid ludilo ide sve dalje i sve zesce!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije