Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čak 16 potpisnika

Zadravec prijavljena za mobing: Pola ovih potpisnika uopće nisam srela prošli tjedan

Zagreb: Doktorica Dijana Zadravec
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
10.05.2021.
u 15:32

Dijana Zadravec treba se očitovati na prijave u roku jednog dana, a za Večernji list objasnila je i kako za neke potpise ni ne zna tko su

Nakon prošlotjednog prosvjeda zdravstvenih djelatnika ispred KBC Sestre Milosrdnice u Zagrebu, situacija je ponovno kulminirala u ponedjeljak kada je 16 djelatnika Zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju prijavilo predstojnicu Dijanu Zadravec za mobing.

U prijavi u čijem je posjedu Jutarnji list, stoji kako su zaposlenici onkološke radiologije već pet godina sustavno zanemarivani te kako se svaka komunikacija odvijala putem tajnice. 

- Njezina reakcija na spontani kratki prosvjed je bila gnjevna, optužila nas je da napuštamo pacijente, a danas ujutro je ispitivala tko je bio na prosvjedu, od koga smo primili obavijest i tražila to u pisanom obliku. Imamo osjećaj sveprisutne kontrole i prisluškivanja njoj bliskih osoba i osjećamo se potpuno apsorbirani tim strahom i neizvjesnošću, govore u prijavi. 

Dijana Zadravec treba se očitovati na prijave u roku jednog dana, a za Večernji list objasnila je i kako za neke potpise ni ne zna tko su. 

- Od 16 potpisa, tri ne razabirem tko su, tri se medicinske sestre i ostalo su radiološki tehnolozi. Prošli tjedan bila sam na Klinici za tumore, pola ovih potpisnika uopće nisam srela, ali bila sam svjesna kad sam najavila promjene u radu da ću naići na otpor. Nisu se žalili ni na što u posljednjih pet godina osim na radiološku opremu, a to sam i sama tražila, tražila sam posebno CT uređaj te UZV, dok je mamografski uređaj nabavljen, govori. 

Kako govori, otpor prema Zadravec došao je zbog njene inicijative da se uvede transparentan način naručivanja.

- Tako bi se vidjelo jesu li to onkološki pacijenti iz Klinike ili privatni, jer se u sustavu koji su vodili upisivalo u tekicu, a poslije u digitalnu formu pa osim imena i prezimena te na koju pretragu pacijent ide, ne vidi se je li to naš pacijent ili privatni koji dolazi na pretragu, govori. 

Zaposlenici koji su prijavili Zadravec također su naglasili i kako im se predstojnica obraća ''zastrašujućim i kaotičnim tonom, kao da su svi neznalice i da trebaju edukaciju'', na što nam je pojasnila kako nije ona jedina koja je to primijetila. 

- Kako su moji radiolozi iz Vinogradske zamijetili da kolege u Klinici trebaju dodatne edukacije jer nisu pratili zadnje smjernice prema kojima se rade protokoli, tražila sam i edukaciju. U želji da zadrže stari način rada i da interesne grupe odcijepe Kliniku za tumore od KBC-a, došlo je do otpora - rekla nam je prof. Dijana Zadravec. 

 

Zašto svatko drugačije reagira na cjepivo? Evo što kažu stručnjaci.


 

Komentara 42

JO
jorgen
16:24 10.05.2021.

Ako je nešto zajedničko svim diktatorima i psihopatima to je prisutna paranoja i osjećaj zavjere, te narcisoidni poremećaj sa stavom da su svi krivi osim njih samih.

XI
xibau
16:03 10.05.2021.

zdravstvo je nerofmirano, neefikasno, krade se i sve je to istina, al kakve to veze ima sa time da je ona psihopatkinja koja mobingira i zlostavlja podređene te je rasturila cijeli svoj odjel?

HA
Hadroncolider
19:17 10.05.2021.

Još jedan slučaj bolesne ambicije parapolitičkog kadra, i s time u vezi mobinga, uobičajene osobine koja krasi tako divne osobe........baš čudno. No ako je iz HDZ kuhinje, nije osobito čudno! Nećemo posebno žaliti kad se međusobno tuku adezeovci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije