Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJEM 1991. GODINE

Dignuta optužnica: Palili imovinu i zastrašivali Hrvate u Vukšiću i Proviću

Prović
Screenshot/Google Maps
11.12.2020.
u 22:23

Počinjenjem tog kaznenog djela mještanima Vukšića i Provića u Zadarskoj županiji prouzrokovana je materijalna šteta u iznosu od najmanje 1,6 milijuna kuna, ističe se na kraju optužnice.

 Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je podignulo optužnicu protiv dvojice okrivljenika (56) i (51) zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, objavljeno je u petak na stranicama odvjetništva.

Optužnicom im se na teret stavlja da su od 26. rujna 1991. do kraja 1991. godine kao pripadnici srpskih paravojnih postrojbi tzv. SAO Krajine i bivše JNA u privremeno okupiranim mjestima Vukšić i Prović odjeveni u vojne uniforme i naoružani vatrenim oružjem, u cilju zastrašivanja i protjerivanja preostalog hrvatskog stanovništva te onemogućavanja njihovog povratka, uporabom nepoznatog zapaljivog sredstva palili i uništavali imovinu osoba hrvatske nacionalnosti. 

Okrivljenici su zapalili gospodarski objekt u vlasništvu A. N., kao i obiteljske kuće u vlasništvu V. N., A. N., M. N., S. R. i S. N., navodi se u optužnici. Uz to su uz pomoć bagera djelomično porušili obiteljsku kuću, dvorišni zid i gospodarski objekt u vlasništvu LJ. K.
Počinjenjem tog kaznenog djela mještanima Vukšića i Provića u Zadarskoj županiji prouzrokovana je materijalna šteta u iznosu od najmanje 1,6 milijuna kuna, ističe se na kraju optužnice.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
07:20 12.12.2020.

da je vlast htjela, uradili bi to odavno. ovo je sad samo priča za javnost da se skrene pogled od korupcije i organiziranog kriminala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije