Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plaćanje

Digitalizacija stigla i do novčanika. Zbogom gotovini?

plaćanje gotovinom
Foto: Deutsche Welle video screenshot
20.05.2015.
u 10:15

Neki vodeći ekonomisti smatraju da je "odzvonilo" gotovini i zahtijevaju njezino ukidanje.

Digitalizacija svijeta napreduje u svim područjima života. Ona je stigla i do novčanika.

Gotovo na svakom kraju Zemlje račune se u međuvremenu može platiti kreditnom karticom ili putem smartphonea.

Neki vodeći ekonomisti smatraju da je "odzvonilo" gotovini i zahtijevaju njezino ukidanje.

 

>> Gotov novac prošlost: Uskoro u Europi samo kartice

Ključne riječi

Komentara 20

CE
centirion
11:08 20.05.2015.

Gubitak gotovine i gotovinskog plaćanja je gubitak slobode! Shvatite to!

Avatar nekakav
nekakav
10:30 20.05.2015.

oni koji zahtijevaju ukidanje gotovine znaju zašto to rade i traže. na taj način banke će dobiti više keša, tj. realnog novca, nego što ga sad imaju u kojekakvim oblicima, derivatima. a ljudi će ostati bez jedine vrijedne imovine, kojuju im ne kontrolira netko drugi, država, banka, susjed. ovo je zadnji čavao u lijes, i sad polako postajemo roba, robovi. svi nas kontroliraju kako god mogu. pravo na privatnost, što je to? s novcem, svojom zaradom ,prihodom, bi trebao raspolagati neovisno o bilo kome. ovako, imat ćeš negativnu kamatu na deponirana sredstva, što će te tjerati na trošenje, i na taj način ćemo svi vrtjeti ovaj kotač kapitalizma. i ništa ne imati od toga. kupovati proizvode skup,e s kratkim rokom trajanja. eto, kupiš mobitel, za dvije godine on je taman za zamijeniti, jer je slab, ne vrti više internet kak spada...

CE
centirion
11:13 20.05.2015.

To je tek početak! U budućnosti ce biti uvedeni čipovi koji ce se morati nositi u tijelu! Bez njih nitko nece moći nista ni kupiti ni prodati a bome niti legalno raditi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije