Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

DHMZ objavio upozorenje za tri hrvatske regije, jaki vjetar otežava promet

Zimske radosti na autocesti A6 Rijeka - Delnice
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/2
27.12.2020.
u 15:30

Na području Begova Razdolja napadalo je ukupno 33 cm snijega, a u NP Plitvička jezera čak 35 cm.

Mjestimični snijeg pao je na području Like dok jak vjetar i kiša otežavaju promet u Dalmaciji. Na području Begova Razdolja napadalo je ukupno 33 cm snijega, a u NP Plitvička jezera čak 35 cm. 

Državni hidrometerološki zavod objavio je za područje Like i Splita žuto upozorenje za danas, te navode kako su mogući olujni udari sjeveroistočnjaka. A južna Dalmacija dobila je pak narančasto upozorenje. Očekuje se vrlo jaka bura. 

Foto: DHMZ

- Zbog jakog vjetra promet je dozvoljen samo za osobna vozila: autocestom A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar). Na dionici državne ceste DC1 Udbina-Klapavice i na Jadranskoj magistrali (DC8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina) - objavio je HAK.

Navode kako zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama u Lici i dijelom Zadarske te Šibensko-kninske županije. 

Vremenska prognoza za sutra

Sutra će vrijeme biti umjereno i pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu te vjetrovito. Kiša će biti češća i lokalno obilna na Jadranu i predjelima uz njega. Još u noći i ujutro u gorskim predjelima će padati snijeg, a potom prijeći u kišu. Puhat će umjeren i ponegdje jak južni i jugozapadni, na istoku i jugoistočni vjetar.

Na Jadranu će puhati jak i mjestimice olujan južni vjetar i jugo, a poslijepodne će okrenuti na jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka od -4 do 1, na Jadranu uglavnom od 3 do 8, a najviša dnevna između 5 i 10 u unutrašnjosti te od 10 do 15 °C na obali i otocima.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
16:14 27.12.2020.

Svaki puta kada pocnete naslov clanka sa “upaljen crveni alarm”, dodje mi da se ispovracam od vase gluposti... zar vi mislite da su svi pali s Marsa..? Danasnje zime, bure i snjegovi su cista kamilica prema onome sto svi stariji od 40 pamte iz svoje mladosti/djetinjstva. Prestanite nas drzati za maloumnike i uvjeravati nas da je 30cm snijega u Gorskom kotaru i 140km/h bure u podvelebitskom kanalu na kraju prosinca nesto strasno i neobicno. Nije. Naprotiv, sasvim je normalno i pozeljno da je tako. Ok..? Iduci put kad posegnete za “crvenim alarmom” u naslovu, sjetite se vlastite gluposti.

Avatar Gordan NJONJO
Gordan NJONJO
20:10 27.12.2020.

Mislite - regione? Irska, Njemačka i BiH?

MO
montello
17:34 27.12.2020.

brrrr zima tako hladno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije