Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasno vrijeme

DHMZ izdao važno upozorenje za dijelove Hrvatske: 'Budite spremni, moguće su poplave, prekid struje...'

kiša
Foto: Nel Pavletic/Slaven Branislav Babic/PIXSELL/DHMZ
1/7
24.09.2022.
u 17:54

Na području Kvarnera i Kvarnerića te sjeverne Dalmacije moguće je jako, mjestimice i vrlo jako jugo s najjačim udarima vjetra od 35 do 50 čvorova (65 do 95 km/h).

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) izdali su za nedjelju narančasto upozorenje na količinu kiše u gospićkoj regiji, a ponajprije u Gorskom kotaru te na jake udare vjetra za područje Kvarnera i Kvarnerića kao i sjeverne Dalmacije. 

U gospičkoj regiji mjestimice je moguća obilnija oborina, ponajprije u Gorskom kotaru. Moguće je da oborine bude više od 100 mm, kažu u DHMZ-u, a na svojoj internetskoj stranici prenosi Ravnateljstvo civilne zaštite RH.

"Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni su uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima", istaknuli su.

Na području Kvarnera i Kvarnerića te sjeverne Dalmacije moguće je jako, mjestimice i vrlo jako jugo s najjačim udarima vjetra od 35 do 50 čvorova (65 do 95 km/h).

"Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti, pa ako putujete, pratite informacije o prometu", poručuju iz Ravnateljstva civilne zaštite RH.

Video: Zastrašujuća snimka pijavice kod Siska: 'Nakon poplava i potresa, sad i ovo'

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Tombstone
Tombstone
19:55 24.09.2022.

Dok sam bil klinac nitko nas nije trebal upozoravati na vrucine ljeti, hladnocu zimi ili obline padaline na jesen. Svi smo znali da ce se to desiti, jer je to normalno za ta godisnja doba. Dakle nije problem u tzv klumatskim promjenama koje se u Hr oduvijek na isti nacin desavaju 4 puta godisnje, problem je u danasnjim (mladjim) ljudima koji ocito zele da im klima bude uvijek onako kako u tom trenu zele.

AD
admzaq
19:27 24.09.2022.

Isto kao što su rekli da se smirilo vrijeme, a svaki dan pada kiša... Skinite nam se jel'te...

HO
Homophob
04:36 25.09.2022.

Budite spremni! Moguc sudnji dan a ako ne bas sudnji dan a onda makar smak svjeta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije