Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Revolt

Dežurna liječnička služba svakako mora ostati u našem gradu!

'hitna_ses_zag_040411'
Foto: ''
1/3
05.04.2011.
u 08:06

Prema novoj odluci, na području Donje Stubice dežurat će TIM 2, u čijem su sastavu samo medicinski tehničar sa specijalističkim usavršavanjem i vozač

Revoltirani odlukom o ispostavama hitne medicinske pomoći, prema kojoj će na području Donje Stubice ubuduće dežurati TIM 2, u čijem su sastavu medicinska sestra, odnosno medicinski tehničar sa specijalističkim usavršavanjem i vozač, članovi Gradskog vijeća Donje Stubice uputili su dopis u kojem traže hitnu izmjenu odluke.

Postojeće stanje

Dopis kojim traže zadržavanje postojećeg stanja, odnosno ostanak službe dežurstva ili barem postavljanje TIM-a 1 za područje Donje Stubice bio je adresiran na ministra zdravstva Darka Milinovića, ravnateljicu Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maju Grba-Bujević te krapinsko-zagorskog župana Sinišu Hajdaša Dončića.

– Donesena odluka je nepovoljna i loša za grad koji je zadnjih dvadeset godina «uhodani» centar u kojem stanovnici svih okolnih općina i gradova, a riječ je o gotovo 21.000 stanovnika, ostvaruju hitnu pomoć.

Samo je prošle godine u D. Stubici u vrijeme vikenda, blagdana i noću hitnu pomoć zatražilo 5626 osiguranika. Hoće li njima ubuduće moći pružiti pomoć osposobljena medicinska sestra bez liječnika ili će oni biti samo transportna služba u OB Zabok? – pitaju u dopisu donjostubički gradonačelnik Juraj Srebačić i predsjednik Općinskog vijeća Anđelko Glivar.

U Mariji Bistrici manje ljudi

Za usporedbu navode Mariju Bistricu na čijem je području i po novom ustroju definirana služba dežurstva, kako kažu, samo iz političkih razloga, a gdje je tijekom prošle godine usluge tijekom dežurstva zatražilo manje od 2000 ljudi. Da u Donjoj Stubici treba ostati dežurna služba s liječnikom, misli i gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa, koji navodi kako su Oroslavčani od Bolnice na Bračku udaljeni oko pet kilometara, no njihovi stanovnici ipak češće traže pomoć u Donjoj Stubici. Zato će i Oroslavčani na iste adrese uputiti dopis u kojem inzistiraju da se dosadašnji status dežurstva ne ukida.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije