Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHVAĆENI NA GRANICI

Devet slovenskih državljana pokušalo ući u Hrvatsku s krivotvorenim PCR testovima

Strani džavljani ulaze u RH na graničnom prijelazu Kaštel
Srecko Niketic/PIXSELL
17.05.2021.
u 11:50

Kako se svi slovenski državljani sumnjiče za krivotvorenje isprava, daljnje postupanje prema njima je preuzela slovenska policija

Devet slovenskih državljana proteklog je vikenda pokušalo ući u Hrvatsku s krivotvorenim PCR testovima, priopćila je PU istarska.

Prvo je u tom kaznenom djelu zatečen 43-godišnjak koji je 14. svibnja u 12.15 u Audiju njemačkih oznaka došao na granični prijelaz Kaštel gdje je policajcima predočio pozitivni nalaz PCR testa, za koji je utvrđeno kako je krivotvoren. Istog dana u 16.10 na granični prijelaz pristigli su 52-godišnji slovenski državljanin i 37-godišnja slovenska državljanka u Mercedesu, slovenskih oznaka. Oni su policajcima također predočili krivotvorene nalaze PCR testova, no njihovi su bili negativni. Koji dan kasnije, 16. svibnja, policajci su u 8.40 sati kontrolirali Audi, slovenskih oznaka, u kojem su bila dva slovenska državljana u dobi od 27 i 29 godina. Oni su također predočili pozitivne rezultate PCR testiranja, no obavljenim provjerama utvrđeno je kako je pod tim evidencijskim brojem testirana treća osoba.  

Oko 11.30 sati policajci su otkrili još dva krivotvorena nalaza, i to kod 54-godišnjeg slovenskog državljanina i 48-godišnje slovenske državljanke, koji su pristigli na granični prijelaz u Land Roveru, slovenskih oznaka. Oni su policajcima predočili negativne nalaze PCR testova, za koje je utvrđeno kako ih je izradio sam 54-godišnjak.

Posljednji slučaj evidentiran je u 14.40 sati, kada je na granični prijelaz pristigao Mercedes, slovenskih oznaka u kojem su bili 60-godišnji slovenski državljanin i 39-godišnja slovenska državljanka. Oni su policajcima predočili pozitivne nalaze PCR testova, no obavljenim provjerama utvrđeno je kako su na njima prepravili datume testiranja.

Kako se svi slovenski državljani sumnjiče za krivotvorenje isprava, daljnje postupanje prema njima je preuzela slovenska policija.  

VIDEO Tomislav Tomašević prije točno 11 godina predvodio je prosvjed u Zagrebu, a sada bi mogao preuzeti grad

Komentara 2

KR
kristov
12:04 17.05.2021.

Da su stizali iz istočne srbije, umjesto zapadne, ušli bi bez problema i kontrole ..

DU
Deleted user
12:06 17.05.2021.

Hebote Njemacka nekotrolira toliko ljude ko nasi samo naprjed bice turista koje ce te moci pljackati ali da znate Njemci su nas stavili na crvenu listu a Majoku nisu da fino Svabe lete za Spanjolsku a ne za HR

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije