Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PU brodsko-posavska

Detaljne upute putnicima kojima je za ulazak u Hrvatsku neophodan PCR nalaz

Nakon uvođenja novih mjera pust granični prijelaz u Slavonskom Brodu
Ivica Galovic/PIXSELL
10.12.2020.
u 14:17

Putnicima kojima je za ulazak u Republiku Hrvatsku neophodan negativan molekularni (PCR) nalaz, ne stariji od 48 sati, granična policija će evidentirati mjeru samoizolacije, ukoliko nemaju, odnosno ne predoče takav nalaz

Zbog sve većeg broja upita građana u vezi odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska graničnih prijelaza, iz Policijske uprave brodsko-posavske medijima su poslali priopćenje za javnost.  

Kako se navodi u priopćenju, putnicima kojima je za ulazak u Republiku Hrvatsku neophodan negativan molekularni (PCR) nalaz, ne stariji od 48 sati, granična policija će evidentirati mjeru samoizolacije, ukoliko nemaju, odnosno ne predoče takav nalaz.

U slučaju određivanja samoizolacije, putnici su dužni najkraćim putem uputiti se do mjesta prebivališta odnosno boravišta u Republici Hrvatskoj u kojem, ukoliko to žele mogu izvršiti PCR testiranje, kako bi im se po dobivanju negativnog testa skratila samoizolacija. Ako se ne izvrši testiranje, samoizolacija ističe nakon 10 dana od dolaska u Republiku Hrvatsku.

- Ukoliko je nakon testiranja zaprimljen negativan PCR test, zbog skraćivanja samoizolacije isti je potrebno dostaviti graničnom prijelazu, koji je samoizolaciju izrekao na jednu od slijedećih e-mail adresa: gp.stara.gradiska@mup.hr gp.slavonski.samac@mup.hr ili gp.slavonski.brod@mup.hr - navodi se u priopćenju PU brodsko-posavske.

Komentara 1

EP
Epil
14:47 10.12.2020.

Kojeg vraga je uopce potrebno vise i minute biti u izolaciji ako je test negativan? Najskuplji je u EU u odnosu na standard i opet se mora neko vrijeme biti u izolaciji, znaci ne vjeruju sopstvenom preskupom testu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije