Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA KOD Draganića

Detalji užasa na A1: Vozač kamiona skrenuo na zaustavni trak i udario u mladog vojnika

Vojni policajac poginuo na autocesti, pogazio ga kamion
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/8
12.09.2019.
u 08:41

Zbog čega je vozač kamiona skrenuo prema zaustavnom traku, je li kriva nepažnja, umor ili nešto drugo, naknadno će biti utvrđeno

Provedenim očevidom na autocesti A1 kod odmorišta Draganić, gdje je u srijedu oko 14.15 sati poginuo 25-godišnji pripadnik Pukovnije vojne policije pozornik Josip Perić, karlovačka je policija utvrdila kako je došlo do tragedije. Pozornik J. Perić bio je u pratnji vozila Hrvatske vojske koja su se kretala od Karlovca prema Zagrebu.

Kako smo neslužbeno doznali, kolona s vozilima Patrija u jednom je trenutku skrenula i parkirala na zaustavnom traku zbog kvara na jednoj Patriji. Pozornik Perić izišao je iz svog vozila kada je na njega naletio kamion. Od posljedica udara na mjestu je preminuo.

Video: Vojni policajac poginuo na autocesti, pogazio ga kamion

– Teretnim automobilom s pridodanim priključnim vozilom splitskih registarskih oznaka upravljao je 40-godišnjak te je na 27. kilometru autoceste kod Draganića skrenuo s voznog traka na trak za zaustavljanje vozila u nuždi, gdje je udario u stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila Hrvatske vojske, a potom i u 25-godišnjaka koji je stajao uz osobni automobil. Nakon toga udario je u još jedan osobni automobil Hrvatske vojske koji je s ostalim vozilima stajao zaustavljen u koloni koja je stajala zbog kvara na jednom od vozila iz kolone. Na mjestu događaja 25-godišnjak smrtno je stradao. Protiv 40-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu bit će podnesena kaznena prijava, a radi utvrđivanja ostalih relevantnih činjenica slijedi daljnje kriminalističko istraživanje – kazali su iz PU karlovačke.

Zbog čega je vozač kamiona skrenuo prema zaustavnom traku, je li kriva nepažnja, umor ili nešto drugo, naknadno će biti utvrđeno. IZ MORH-a su izrazili sućut obitelji Perić; ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general Mirko Šundov. Poginuli Josip Perić pristupio je Hrvatskoj vojsci 2014. godine. Tijekom vojne službe bio je pripadnik Pješačke pukovnije i Bojne Vukovi, a od 2016. pripadnik je Pukovnije vojne policije.

– Pozornik Perić bio je uzoran vojnik, a za svoj rad i uspješno izvršavanje zadaća bio je pohvaljivan i ocjenjivan najboljim ocjenama – dodaju u MORH-u.

Ključne riječi

Komentara 41

MT
makan tahi
09:21 12.09.2019.

kamioni često gaze u zaustavnu traku kao rade mjesta da ih se može obići s lijeva, pa onda mogu tipkati po mobitelu jer može imati duže skrenut pogled s ceste

DU
Deleted user
08:53 12.09.2019.

Kakav umor....nepažnja, jedino mobitel

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
11:23 12.09.2019.

Kad pogledam u prolazu prema vozačima kamiona, uglavnom razgovaraju ili tipkaju na mobitel. Ne paze jer se osjećaju suvereno i sigurno na svojih 2m visine iznad običnih smrtnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije