Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA NA KORNATIMA

Za stradavanje dječaka iz Nizozemske vozaču glisera prijeti do osam godina zatvora

Gliser Pomorske policije na Kvarnerskom zaljevu
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
20.07.2020.
u 12:01

Osumnjičeni je jednom trenutku, dok je vukao tub na kojem se nalazilo oštećeno dijete, napravio manevar u lijevu stranu, a potom se naglo vratio u desnu stranu, uslijed čega je došlo do udara tuba na kojem se nalazilo oštećeno dijete, koje je tijelom udarilo u gliser

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom osumnjičenim za teško kazneno djelo protiv sigurnosti počinjeno  na štetu djeteta nizozemskog državljanina koji je smrtno stradao u subotu poslijepodne na Kornatima. Prema informacijama iz policije 20-godišnjaku koji je gliserom na banani vukao stradalog 14-godišnjaka prijeti od jedne do osam godina zatvora za počinjeno kazneno djelo iz nehaja. Istraga se kako doznajemo širi i na zagrebačku tvrtku čiji je predstavnik 20-godišnji vozač glisera, koji kako nam je rečeno, uopće nema dozvolu za upravljanje. 

- Utvrđeno je da je osumnjičeni 18. srpnja 13.15. sati na području Nacionalnog parka Kornati u Žutskom kanalu, upravljao je brodicom-gliserom s izvan brodskim motorom, za upravljanje kojeg nije imao potrebite dozvole, kojom prilikom je prevozio troje putnika nizozemskih državljana, dok je smrtno stradalo dijete vukao na tubu (okrugli gumeni dušek), koji je bio privezan konopom za stražnji-krmeni dio glisera. Tom prilikom osumnjičeni je jednom trenutku, dok je vukao tub. na kojem se nalazilo oštećeno dijete, napravio manevar u lijevu stranu, a potom se naglo vratio u desnu stranu, uslijed čega je došlo do udara tuba na kojem se nalazilo oštećeno dijete, koje je tijelom udarilo u gliser. Prilikom udara u gliser dijete je zadobilo teške i po život opasne ozljede, od kojih je u 16.55 sati preminulo u Općoj bolnici Šibenik - izvjestili su iz šibenske policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Ključne riječi

Komentara 16

KV
ka-vuk
09:24 20.07.2020.

Žao mi oba dečka. Ipak glavni krivac je poslodavac što tako odgovorni posao daje neiskusnim ljudima.

TS
Tito sveti
09:56 20.07.2020.

Zalosno je jedino sto ce ovaj decko dobit vise od horvaticica i mali ce to odsluzit

DU
Deleted user
10:32 20.07.2020.

Naime, neiskustvo skipera uzrok je nesreće, naime kada je radio manevar kružnim okretanjem tube su bile izložene centrifugalnoj sili, on nije izravnao brodicu i čekao da se tube poravnaju nego je naglo napravio drugi manevar dok su tube još bile pod inercijom prijašnjeg manevra i dolazi do zabijanja u brod! Skiper je definitivno kriv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije