Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvart u strahu

Detalji pucnjave: Kad je Šerifa izdalo srce s kalašnjikovima su došli po navodni dug

Zagreb: Očevid nakon obračuna između dvije obitelji na Vukomercu
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/8
13.09.2018.
u 18:35

Nastava je normalno organizirana, ali dobar dio roditelja nije doveo djecu u školu jer se boje za njihovu sigurnost

Omanja Romkinja otvara vrata trošnog objekta na koja smo upravo pokucali, a prije nego što smo uopće uspjeli išta izustiti okreće se i iz sveg glasa viče: – Sarajka, ajde dolazi vamo! Reci im što je jučer bilo.

Prijetili su nam na ulici

Gotovo istog trenutka među 30-ak romskih žena i djece, koliko ih se naguralo u trošnu kućicu, izdiže se žena u crvenoj haljini i s bijelom maramom oko vrata te polako dolazi do ulaznih vrata. Van ne smije jer policajci koji čuvaju objekt iz kuće puštaju samo jednu po jednu osobu. Dakle, kad jedna osoba iziđe, mora se vratiti prije nego druga smije van.

Pogledajte video očevida nakon pucnjave:

Stojeći na pragu Sarajka Zahirović, 55-godišnja udovica koja je u nedjelju ostala bez supruga Šerifa (60) koji je bio glava obitelji započinje svoju priču objašnjavajući pozadinu sukoba između dvaju romskih klanova koji je eskalirao u srijedu navečer pred Osnovnom školom u Porečkoj ulici kad su članovi posvađanih obitelji krenuli jedni na druge pucati iz kalašnjikova i drugih automatskih pušaka.

Zagreb: Očevid nakon obračuna između dvije obitelji na Vukomercu
1/13

– Moj suprug Šerif je preminuo u nedjelju usred dana dok je pio kavu tu malo dalje u kafiću. Sjedio je na terasi i izdalo ga je srce. U ponedjeljak je kod nas u kuću došao Muharem Osmanović koji je glavni u njihovoj obitelji i želio nas je reketariti. Rekao je da je moj suprug njemu ostao dužan 4000 eura i da mu ih moramo dati. Mi nismo željeli vratiti novac jer su isto tako mogli doći i izmisliti da im je bio dužan i milijun eura, i oni su počeli raditi probleme, plašiti nas, zaustavljati na ulici, prijetiti – kazuje Sarajka Zahirović.

U srijedu u točno 19 sati dvojica članova obitelji Osmanović dovezla su se u crnom Porsche Cayenneu u Porečku ulicu, parkirali ga nasred ceste 10-ak metara od kuće obitelji Zahirović koja se nalazi točno preko puta ulaza u školu, izišli iz auta i otvorili paljbu po kući u kojoj se u tom trenutku nalazilo stotinjak ljudi koji su došli na sahranu Šerifu Zahiroviću. Nakon minutu ili dvije koliko je potrajao početni šok dvojica članova obitelji Zahirović uzela su kalašnjikove koji su bili u kući te su, dok su žene i djeca u strahu ležali po podu, izišli na balkon i uzvratili paljbu prema Osmanovićima. U razmjeni vatre ispaljeno je više od 30 metaka koji su završili u fasadi kuće, škole, gumama, vjetrobranskim staklima i karoserijama parkiranih automobila, pa i u stolu obližnjeg kafića. Iako je policija navela kako nitko nije ozlijeđen, to ipak nije točno jer je jedan od gostiju koji je sjedio na terasi ranjen u potkoljenicu.

Ne žele se prilagoditi

– Ja sam ovdje rođen i odrastao i problemi s tom obitelji Zahirović postoje otkako su se doselili još 1979. godine. Stalno se svađaju, tuku i ne žele se prilagoditi sredini u kojoj se nalaze. Ova pucnjava se događala u 19.03 sati, a školski sat završava u 19.05 i djeca tad izlaze iz škole, zamislite da se sve dogodilo tri minute kasnije, pa to bi bio pokolj – kazuje zaposlenik trgovine koja se nalazi dva kućna broja dalje od kuće Zahirovića.

Sličnog su razmišljanja i drugi stanovnici Vukomerca koji su se danas u 17 sati okupili na prosvjedu pred školom tražeći da se nešto poduzme po pitanju stalnih sukoba. Njih stotinjak nije baš s prevelikim oduševljenjem dočekalo gradonačelnika Milana Bandića koji je došao na sastanak s ravnateljem, predstavnicima roditelja, policije i Ministarstva obrazovanja koji je održan u školskoj zgradi. Nakon što je Bandić po završetku sastanka izišao iz škole počeli su ga gađati jajima i vrijeđati uz povike "Evo ti tvojih birača", "Vodi si ih doma majmune" i cijelim nizom drugih psovki. Unatoč tome Bandić je najavio da će i sutra oko 17 sati opet doći u Vukomerec pred školu da vidi kako se situacija odvija.

Zagreb: Očevid nakon obračuna između dvije obitelji na Vukomercu
1/23

– Nastava je danas normalno organizirana, ali dobar dio roditelja nije doveo djecu u školu jer se boje za njihovu sigurnost – kazao je ravnatelj škole Zdravko Dominik ne želeći komentirati prosvjed. U PU zagrebačkoj danas su potvrdili kako je zbog događaja privedeno 19 muškaraca od kojih su svi prijavljeni zbog dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom za što je zapriječeno od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Ključne riječi

Komentara 161

Avatar navijač
navijač
18:57 13.09.2018.

Voze Porshe Cayen i pucaju iz Kalašnjikova po gradu a vjerovatno nitko nije zaposlen. Dali se itko od vlasti ikada zapitao od čega uopće žive a kamoli od kuda im taj novac'? Jel ima tu neko normalan?

FO
fobos
19:19 13.09.2018.

Cigani i još k tome muslići. Jel može gore?

Avatar Peterančan
Peterančan
18:57 13.09.2018.

Kakav crni zatvor? Još budu i žderali na naš račun? IZGON!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije