Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umjesto fiziološke otopine

Detalji o pacijentu koji je umro na hemodijalizi: Medicinske sestre ubrizgale su mu dezinficijens

Županijska bolnica Čakovec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
30.09.2020.
u 19:59

Dezinficijens je sredstvo koje je uobičajeno u bolnici, to nije ništa neobično, on se nalazi na kolicima medicinskih sestara i greška je moguća. Greška se ovog puta, nažalost svih nas, dogodila, rekla je predsjednica Upravnog vijeća bolnice Čakovec dr. sc. Sonja Tošić Grlač

Umjesto fiziološke otopine, medicinske sestre preminulom muškarcu koji je bio na hemodijalizi ubrizgale su medicinsku kemikaliju za dezinfekciju.

O slučaju koji je šokirao Hrvatsku govorila je i predsjednica Upravnog vijeća bolnice Čakovec dr. sc. Sonja Tošić Grlač. Uz pacijenta su, naime, bile dvije medicinske sestre.

– One ne rade trenutačno i do daljnjeg neće raditi – kazala je dr. sc. Sonja Tošić Grlač za Dnevnik Nove TV.  

Na pitanje kako je moguće da su sestre ubrizgale dezinficijens umjesto fiziološke otopine odgovorila je:

– Dezinficijens je sredstvo koje je uobičajeno u bolnici, to nije ništa neobično, on se nalazi na kolicima medicinskih sestara i greška je moguća. Greška se ovog puta, nažalost svih nas, dogodila.

Objasnila je kako će se provesti interni nadzor.

– Sve će se analizirati, interna komisija će ponovno razgovarati sa svima i donijeti svoje mišljenje, a onda će doći i inspekcija Ministarstva – rekla je i dodala:

– Bolnica je ujutro obavijestila obitelj. Bila je noć, obitelj smo pozvali ujutro, sve smo obavijestili i sve radimo profesionalno. Danas je u bolnici bila policija, Državno odvjetništvo, a njih zanima što se dogodilo i čija je krivnja. Izuzeli su i neku dokumentaciju.

Komentara 33

DA
Danzig
21:38 30.09.2020.

Dezinficijens sigurno nema čep prilagođen da se probode iglom, nema te nepažnje da se ovakvo nešto dogodi. Izađite sa istinom.

GO
gogs
21:10 30.09.2020.

a svatko tko ode u bolnicu bude sretan ak živu glavu izvuče,em ne znaju odrediti dijagnozu ni terapiju em baš ih boli briga.puki slučaj je kad nekog izliječe, a ne kad nekog usmrte.

Avatar HrvatCroata
HrvatCroata
20:22 30.09.2020.

Kaj su probali tretirati koronu? I onda ova izjavi "greška je moguća". Pa dakle, strava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije