Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ADRENALINSKI PARK

Detalji teške nesreće: Djevojka pala sa 7 metara, voditeljica tvrdi da je sama krivo spojila omču

Adrenalinski park u Eko centru Zlatna greda
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
06.09.2020.
u 14:55

Najbitnije je da djevojka bude dobro, mi smo se čuli s bolnicom danas i rekli su nam da je djevojka stabilno i nadamo se da će biti sve u redu. Ne znam, nije postupila po uputama koje dajemo svima i došlo je do nesreće", rekla je Danijela Lukić, voditeljica Eko centra kuće u prirodi “Zlatna greda”

Trebao je to biti jedan zabavni team building u Baranji, ali završio je nesrećom u kojoj je 23-godišnja djevojka zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život, prilikom pada u adrenalinskom parku. Prema zadnjim informacijama stanje djevojke je stabilno.

Nesreća se dogodila u popularnom izletištu Zlatna greda, koje je svojevrsni ulaz u Kopački rit, 30 minuta vožnje udaljen od Osijeka. Skupina je došla provesti subotu u druženju te su se uputili na adrenalinski park, po kojem je, između ostalog, Zlatna greda i poznata. Tamošnji adrenalinski park sastoji se od više i niže razine te zip linea, a nesreća se dogodila na višoj razini. Što je dovelo do toga da djevojka „sklizne“ sa sedam metara visine na zemlju, trebala bi pokazati daljnja istraga.

No, u razgovoru s pojedinim ljubiteljima ovakvog adrenalinskog sporta kazuju nam da su nesreće vrlo rijetke jer su svi sudionici osigurani sajlama i omčama. Da se pazi na sigurnost kazuju nam i u Eko centru Zlatna greda.

"To je splet okolnosti bio, djevojka je izgleda krivo spojila tu osnovnu omču na toj gornjoj razini i samo je proklizala s visine od 7,8 metara. Mi dajemo upute uvijek, prođe se ta školica radi sigurnosti i nije bilo do sada nikakvih problema. Najbitnije je da djevojka bude dobro, mi smo se čuli s bolnicom danas i rekli su nam da je djevojka stabilno i nadamo se da će biti sve u redu. Ne znam, nije postupila po uputama koje dajemo svima i došlo je do nesreće", rekla nam je Danijela Lukić, voditeljica Eko centra kuće u prirodi “Zlatna greda”.

Eko centrom, inače, upravlja Udruga za zaštitu prirode i okoliša „Zeleni Osijek“.

U Zlatnoj gredi su, kazuju nam, česti team buildinzi, a kroz adrenalinski park je od njegova otvaranja 2016. godine prošlo tisuće posjetitelja i ljubitelja ovakve vrste zabave. Bez ijednog incidenta.

U Policijskoj upravi osječko baranjskoj saznajemo kako se nesreća dogodila u subotu, oko 12,40 sati, kada je došlo do pada 23-godišnjakinje u adrenalinskom parku. Zbog zadobivenih ozljeda 23-godišnjakinja prevezena je u Klinički bolnički centar Osijek, gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede opasne po život.

"Očevid na mjestu događaja obavila je očevidna ekipa Policijske uprave osječko-baranjske. Nastavljamo daljnje istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog nesretnog događaja", kazuje policija. 

Komentara 32

SA
samoborka
15:32 06.09.2020.

U Gardalandu prije apsolutno svake vožnje, djelatnik brzinski provjeri svačiji pojas kako bi bili sigurni da je svaki posjetitelj sigurno vezan. Rade li to isto u dotičnom parku? Najiskrenije sumnjam. U Gardalandu dnevno prodju tisuće posjetitelja, a u dotičnom parku vjerojatno niti 1% od tog broja. Dakle, itekako mogu provjeravati sigurnost svakog posjetitelja. Nesreće se događaju bilo gdje, činjenica, ali hrvatski "ofrlje" pristup svemu je još veća činjenica..jer nitko nikada ne snosi odgovornost.

GA
Galapa
15:44 06.09.2020.

Za izjavu "sama je kriva" zatvorio bi im taj park.

HA
Hanok
16:04 06.09.2020.

Tipično, sama je kriva...pa da, ona vodi sigurnost u parku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije