Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPAO NA RODITELJSKI SASTANAK

Detalji incidenta u dvorištu škole u Zagrebu: Stao je između učiteljice i jedne majke i zabio nož u stol

Zagreb: Osnovna škola Savski gaj
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
15.09.2021.
u 14:00

Kako doznajemo, nije bilo savladavanja napadača. Jedan od roditelja, inače bivši policajac, smireno ga je zadržao do dolaska policije. Nakon toga učiteljica je sve zamolila da se odmah raziđu

Roditeljski sastanak učenika i učenica jednog razreda zagrebačke Osnovne škole Savski Gaj naglo je jučer prekinut nakon što je na njega upao muškarac s nožem. Kako neslužbeno doznajemo, napadač nije jedan od roditelja djece iz škole u čije je dvorište upao.

Roditeljski sastanak zbog epidemioloških mjera održavao se u sjenici u dvorištu škole. Muškarac je navodno cijelo vrijeme sjedio u blizini i dobacivao nešto nerazgovijetno. Neslužbeno doznajemo i da je riječ o čovjeku koji boluje od PTSP-a.

– Žao mi je užasno ljudi koji su prošli logore i rat, ali mora na liječenje, a ne kretati se po školskom dvorištu – komentirala je jedna majka djeteta iz razreda čiji je roditeljski sastanak prekinut.

Sastanak se održavao vani u školskom dvorištu. Muškarac je u jednom trenutku došao, stao između učiteljice i jedne mame, izvukao nož, promumljao nešto i zabio ga u drveni stol. U roku od dvije minute pojavilo se jedno policijsko vozilo i dva civilna vozila.

Kako doznajemo, nije bilo savladavanja napadača. Jedan od roditelja, inače bivši policajac, smireno ga je zadržao dok nije došla policija. Nakon toga učiteljica je sve zamolila da se odmah raziđu.

Da je jučer oko 18 sati došlo do incidenta u dvorištu spomenute osnovne škole, potvrdila nam je i policija.

– Jučer, 14. rujna oko 18.05 sati u Remetinečkoj ulici, u dvorište osnovne škole došao je 52-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,90 g/kg, kojom prilikom je na otvorenom prostoru dvorišta, gdje se u to vrijeme održavao roditeljski sastanak, galamio i vikao. Nadalje, oštrim je predmetom oštetio jedan od stolova, mahao njime i taj oštri predmet zabio u stol te sjeo na obližnju klupu. Uslijedio je poziv policiji od jednog roditelja i naš dolazak na mjesto događaja gdje je zatečen i bez uporabe sredstava prisile priveden u službene prostorije. Prilikom navedenog događaja, ozlijeđenih osoba nije bilo. S obzirom na njegovo stanje u kojem se tada nalazio, kolima hitne pomoći prevezen je u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu. Nakon pružene pomoći bit će doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje – kazali su nam iz policije.

Ključne riječi

Komentara 24

ZM
Zmaj2
14:18 15.09.2021.

A zasto se to dogodilo? Sto je uopce bilo ?

Avatar babinjak1984
babinjak1984
14:53 15.09.2021.

Alkoholičar.PTSP mu služi da dobiva lovu za alkohol.

DU
Deleted user
14:11 15.09.2021.

Nije to njemu od PTSP-a, njemu je to od alkohola. Inače, svima koji se 'vade' na taj tip (agresivni, posebno uz alkohol) PTSP-a (na sudu, na policiji itd.) treba oduzeti vozačku, oružje, pa i poslovnu sposobnost i poslati ih naa liječenje. Imam u (široj) obitelji spodobu koja ima papir da ima PTSP, pije, galami, prijeti, ne radi (naravno da je u mirovini od 36. godine kao rvi s PTSP-om, iako je prije rata skupio 2 godine staža), ali uredno vozi auto, roni i ide u teretanu, a nitko mu ništa ne može.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije