Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVANIĆ GRAD

Detalji incidenta u Centru za socijalnu skrb: Otac razvalio vrata pa ozlijedio zaštitarku

Foto: Screenshot/Google Maps
1/4
08.04.2021.
u 14:01

Stručni tim za obiteljsko pravnu zaštitu Centra za socijalnu skrb Ivanić Grad, naime, donio je odluku o izricanju žurne mjere izdvajanja i smještaja dvoje djece izvan obitelji

Nakon što je ministar Josip Aladrović uoči sjednice Vlade otkrio novinarima da se jutros dogodio incident u Centru za socijalnu skrb u Ivanić-gradu, iz Ministarstva mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike pojasnili su o čemu je riječ i pritom izrazili najoštriju osudu takvog čina.

Stručni tim za obiteljsko pravnu zaštitu Centra za socijalnu skrb Ivanić Grad, naime, donio je odluku o izricanju žurne mjere izdvajanja i smještaja dvoje djece izvan obitelji.

- Majci je izrečena mjera, nakon čega je otac djeteta ušao u Centar s namjerom nasrtaja na stručne radnike u čemu ga je spriječila zaštitarka Centra. Prilikom nasrtaja otac je uništio dio imovine Centra i ozlijedio zaštitarku. Zaštitarka je oca uspjela zadržati primjenom fizičke sile do dolaska djelatnika Policijske postaje Ivanić Grad. Otac je priveden, a majci pružena medicinska pomoć. Fizičke napade i nasrtaje ne možemo prihvatiti, neovisno o kojoj društvenoj skupini se radi. Stoga apeliramo na javnost da se svi zajedno suzdržimo od neprimjerenih komentara, djelovanja i društvenog utjecaja - poručuju iz Ministarstva.

Da bi se sustav reorganizirao i postao kvalitetniji u budućnosti svi akteri na području socijalne skrbi moraju aktivno sudjelovati u njegovom poboljšanju, dodaje se u njihovom pripćenju.

 

Komentara 36

DU
Deleted user
14:24 08.04.2021.

Sve je to zasluga gđice veljače i ostalih baba koje na Cvjetnom trgu ispijaju kavice razmišljajući kako iz proračuna pokupiti lovicu.

PP
plavac plavi
14:47 08.04.2021.

Za ovo je DIREKTNO ODGOVORNA Jelena Veljača!!!

ED
edvardl
14:39 08.04.2021.

Zašto nema imena i prezimena počinitelja. Sve mi se čini da je riječ o nacionalnoj manjini, koje je bila i nesretno preminula djevojčica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije