Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grabar-Kitarović

'Destabilizacija Srbije bi svakako utjecala na destabiliziranje drugih država'

Zagreb: Konferencija InvestCro "Investicijske (ne)prilike u Hrvatskoj"
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
18.03.2019.
u 12:01

"Nije ovo neko idealno vrijeme za jugoistok Europe i trebamo biti vrlo oprezni kada je riječ o međudržavnim odnosima, a to uključuje odnos između Hrvatske i Srbije i BiH", zaključila je predsjednica

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije dana željela komentirati stanje u Srbiji, koju potresaju prosvjedi oporbe, ali je kazala da ne želi destabilizaciju te zemlje jer bi to moglo utjecati na destabilizaciju cijele regije. 

"To su unutarnja pitanja u Srbiji u koja se ne želim miješati, međutim ne želim vidjeti destabilizaciju cijelog prostora, a destabilizacija Srbije bi svakako utjecala na destabiliziranje drugih država", kazala je predsjednica novinarima na marginama konferencije o investicijama Večernjeg lista.

"Nije ovo neko idealno vrijeme za jugoistok Europe i trebamo biti vrlo oprezni kada je riječ o međudržavnim odnosima, a to uključuje odnos između Hrvatske i Srbije i BiH", zaključila je.

Zagreb: Konferencija InvestCro "Investicijske (ne)prilike u Hrvatskoj"
1/40

Dvodnevni prosvjedi u Beogradu, započeti u subotu uobičajenim mimohodom "1 od 5 milijuna" i nasilnim ulaskom prosvjednika u zgradu Radio-televizije Srbije (RTS), koji su nastavljeni u nedjelju opsadom zgrade predsjedništva i sukobima demonstranata s policijom, završeni su u nedjelju navečer ultimatumom vlasti da do ponedjeljka u 15 sati oslobodi prosvjednike uhićene zbog ulaska u RTS.

Posljednju riječ na kraju dva burna dana u Beogradu imao je ipak predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je u nedjelju navečer, u intervjuu komercijalnoj televiziji Pink, jednoj od televizija s nacionalnom frekvencijom koja uživo prenosi većinu njegovih javnih nastupa, poručio kako "nekažnjenog nasilja više neće biti".

Pogledajte video prosvjeda u Srbiji:

Komentara 39

Avatar Urbani
Urbani
17:24 18.03.2019.

Pernarova bratija pali po balkanu, sreca da kod nas nikad nece biti jaki.

Avatar Urbani
Urbani
17:46 18.03.2019.

Bravo predsjednice, bolje Vucic nego Sorosevi.

MO
moškov
12:10 18.03.2019.

Srbija je bila stabilna dok je sa srbima iz bih i cg izvela brutalnu agresiju na hrvatsku ... e predsjednice ..jugoistok evrope nije to to nego istocni i juzni dio bivse juge....itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije