Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI MAĐARSKI NACIONALIZAM
Povratak na članak

Desnica i Orbán manipuliraju traumom Trianon

Deset godina Orbán vodi politiku tvrdeći da je on predsjednik svih Mađara. Trianonskim ugovorom Mađarska je svedena na današnje granice, izvan kojih je ostalo puno etničkih Mađara

Komentari 8

Avatar Piktor-
Piktor-
18:26 13.06.2019.

Koji bolesni huskacki clanci !!! Zar pokradeni ne smije reci, da je pokraden. Hrvatska nikad u povijesti nije imala teritorije preko Drave. Od Trianona ih ima. U slucaju Baranje cak niti bilo kakvog etnickog opravdanja za to nije bilo. 5 % pucanstva je pripadalo Hrvatskom narodu 1914. Ovo je sce usmjereno samo na dizanje neke tenzije u cilju miniranja pridruzivanja Hrvatske V4 grupi. Krajnje neodgovorno od sorosevskih pokupovanih novinarcica, a o "profesorima", da i ne govorimo. Stvarno nam cobani uce mladez na FPZ-u.

VL
DU
Deleted user
13:25 12.06.2019.

Ma dajte prestanite sa tom jeftinom soroševskom propagandom!!!

VL
VJ
vjaceslav
14:53 12.06.2019.

prvi svjetski rat je završio pravoslavnom okupacijom katoličkih teritorija austrougarske, glede hrvatske oteti su srijem i boka kotorska.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
18:50 11.06.2019.

Kroz Povjest.granice se mjenjale! Bilo je uvjek prosto receno koje jaci taj tabaci! Dok sam zivio u Njemackoj.jedan Madar mi reka toje sve nase Vojvodina Slavonija. Baranja tako austrijanci za Istru. Kazem im dobit cete malo morgen...Nazalost ispred Madarske bili smo tri koplja jer nisu znali sta je zvake! A Madarice su super....Medutim kao sto vidite prestigli nas u svemu. I sad smo zanjih nista moramo se moljakat i slusat nekog Orbana...Mozemo govorit sta hocemo ali stari je uspio vratit od Madara velike djelove i od Italije vratio cjelu obalu i pripojio je matici zemlji...Sad neki nek vide sta su Madara i Musolinijevci....I vecina Evropski naroda moze bit sretna sto su imali Sovjete koji ih oslobodili. Od Ceha Sudet vratili ! Poljaci isto tako maju velike djelove.. Madare srezali i vratili ih tamo dije im mjesto..Da nebi sovjeta danas bi pricali nekim drugim jezikom mozda Njemac i li Madarskim.Toje istina. Namjesto sa Rus sto bolje odnose oni se ulickavaju Briselu nekim umjetnim prijateljima.Kakve veze iman ja sa Madarom Talijanom Engl Franc.Ni jezik ni kultura a niti mentalitet. Sad ce razni moji domaci englezi i amerikanci lupat minuse.. Neki hoce bit Fergusoni Kolapsonsi razni Johansonsi.Smeta im prezimena Ivic.Radic.Slavicek itd mirisu na neka slavenska prezimena. Neki hoce bit Goti Germani razni Vikinzi itd....Drz se svoga tosi sto jesi ne stidite se naprotiv ja sam ponosan.

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
18:13 11.06.2019.

Orban zeli biti mali firer. A takvi fireri uvijek upropaste svoj narod. Od Hitlera, Pavelica pa do Milosevica.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.