Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Planiranje

Desetak milijuna kuna trošit će se tek kad završi povrat poreza

'27.04.2011. Lug zabocki, Zabok - U nastavku zebre sagradit ce se pruzni prijelaz za pjesake koji ce spojiti dvije ceste. Photo: Matija Topolovec/PIXSELL'
'Matija Topolovec/PIXSELL'
28.04.2011.
u 09:27

Oprez ne znači da se ne radi baš ništa, a za jesen je najavljen početak gradnje dvorane

Grad Zabok, ne želeći ugroziti svoju financijsku stabilnost, vrlo oprezno izdvaja proračunski novac za ulaganja u komunalnu infrastrukturu.

Čuvanje

– Za ostvarenje komunalnih projekata ove smo godine predvidjeli desetak milijuna kuna, međutim vrlo smo oprezni u planiranju s obzirom na to da će se u iduća dva mjeseca vraćati preplaćeni porez građanima. Da zbog toga ne budu nesolventni, svi gradovi i općine, pa tako i mi, pomalo odgađaju početak radova, posebno ako nisu kapitalni – kaže gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.

Ipak to ne znači da se ništa ne radi. Nastavljena je gradnja nogostupa u naselju Tomeki, započeta jesenas, koja je bila usporena, i to u prvoj fazi, zbog problema s nekim vlasnicima zemljišta na trasi pločnika. Gradnja je u drugoj fazi bez teškoća. Riječ je o odvodnji, gradnji pločnika i potpornih zidova na kritičnom dijelu prometnice, koja povezuje centar Zaboka s naseljima Jakuševcem i Repovcem.

Nastavljaju se i pripreme za gradnju pješačkog prijelaza preko željezničke pruge u naselju Lugu Zabočkom. Pripreme su počele prije gotovo dvije godine. Na tome mjestu događale su se teške nesreće, pa je gradska uprava odlučila urediti prijelaz na pruzi u Lugu Zabočkom. Ta crna točka trebala bi biti riješena uskoro.

Pri kraju su i projekti za uređenje Ulice mladih uz Regenerator i za izlaz na Ulicu Matije Gupca, a nastavlja se i izrada projektne dokumentacije za sanaciju nekih dionica cesta te aktivnosti u gospodarskoj zoni.

Iznad zagorskog prosjeka

– Zbog žalbe jednog od potencijalnih izvođača radova u rekonstrukciji i modernizaciji javne rasvjete u gradu, ti radovi još nisu počeli, no u pri kraju su pregovori o početku gradnje sportske dvorane. Bude li sve u redu, na jesen bi se objavio natječaj i počela bi gradnja dvorane, u prvoj fazi – rekao je zabočki gradonačelnik Hanžek.

Zabok se u financiranju komunalnih projekata uglavnom mora oslanjati sam na sebe, dodao je gradonačelnik.

– S obzirom na to da smo po proračunskim prihodima iznad zagorskog prosjeka, što, na žalost, nije teško biti, naši zahtjevi za sufinanciranje projekata obično su odbijani, osim u Fondu za energetsku učinkovitost – konstatirao je Hanžek.

Komentara 2

LU
ludva
21:12 03.05.2011.

daa.. kinodvorana stoji neiskorištena.. ispred turistričkog ureda šoder i blato... u deset let možda se napravilo petsto metri nogostupa... al zato je posel na općini raj....

WI
wiktorija
11:09 02.05.2011.

dobro je živjet u zaboku tamo se bar neko brine za nešto, a da vidite kak se u krapinskim toplicama brinu za svoju okolicu sramota.................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije