Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIVOTVORENI DOKUMENTI

Deset imigranata na kreativan način pokušalo ući u Grčku

Migranti odbojkaši
Foto: Policija/Grčka
1/4
23.09.2019.
u 09:13

Prema nekim podacima, u Grčkoj danas rješenje za podnesen zahtjev za azilom traži više od 26 tisuća ljudi.

Neki su imigranti spremni biti jako kreativni kako bi se dokopali za njih spasonosnog europskog tla, što dokazuje i slučaj iz Grčke. Atenska je policija prošle subote na gradskom aerodromu Eleftherios Venizelos uhitila desetoricu Sirijaca koji su se pretvarali da su odbojkaška momčad te su imali krivotvorene putovnice.

Vlasti su rekle da su ti migranti željeli ući u zemlju bez legalnih dokumenata, pokazavši pritom ukrajinske putovnice, a bili su obučeni u jednaku odjeću, nosili su i slične torbe te dvije lopte za odbojku. Sve kako bi izgledalo da su dio sportske momčadi. Krajnje odredište trebala im je biti Švicarska.

Mnogi od imigranata koji bježe od ratova u svojim zemljama, kao spomenuti Sirijci, ili od siromaštva i represije kao neki pojedinci iz drugih zemalja Afrike i Bliskog istoka, nadaju se doseći Grčku kao njima najbližu zemlju Balkana koja je Europskoj uniji. Prema nekim podacima, u Grčkoj danas rješenje za podnesen zahtjev za azilom traži više od 26 tisuća ljudi.

VIDEO U Slatini Pokupskoj kombi s migrantima sletio u rijeku Kupu

Komentara 1

Avatar willi66
willi66
11:43 23.09.2019.

lazne izbjeglice,pardon lazni odbojkasi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije