Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Derusifikacija Ukrajine može biti jednako ružna i nepravedna kao što je bila i nasilna sovjetska rusifikacija

Novim ukrajinskim zakonima mogu zapljeskati samo razbijači ćiriličnih ploča u Hrvatskoj

Komentari 16

DL
Dvanaest__legija
10:39 26.06.2022.

Podrška razbijačima ćiriličnih ploča!

VL
ČE
četvrti
09:11 26.06.2022.

Nevjerojatno je da danas, kada traje nesmiljena agresija Rusije na sve što je ukrajinsko netko, tobože nepristrano i "zdravorazumski", ustvrditi da je derusifikacija "na ovaj način" isto toliko nepravedna kao i nekad rusifikacija. Bit ću slobodan podsjetiti da je sovjetska Rusija samo g l a d o m o r o m u Ukrajini (dakle, u miru) pobila oko 7.000.000 ljudi (dakle, više nego što je Hiter, malo kasnije, pobio Židova - 6.000.000), da je (prema riječima N. Hruščova, izrečenim uz smijeh i odobravanje svih delegata komnističke stranke) planirano preseljenje svih Ukrajinaca, poput brojnih drugih naroda u komnističkom raju, ali se odustalo od toga jer je Ukrajinaca (opet smijeh i odobravanje) bilo - previše. Za svo to vrijeme komnističkog nasilja djelovao je, usklađeno, Ilja Erenburg koji je sve činio da bi sa svojom klikom opravdao komnističke zločine. Problem je što je g Pofuku i danas bliži Ilja Erenburg (ili bolje mu pristaje Dovženko, Ukrajinac), nego progonjeni i ubijeni Madeljštam ili Ahmatova. Ali, zar to mi iz tjedna u tjedan moramo čitati u jednim novinama koje pretendiraju na ozbiljnost?

VL
PR
prajdali100
00:54 26.06.2022.

Naslov članka obećava, onda pročitam podnaslov i tu je kraj.Idemo dalje.

VL
KO
Kološanin
10:45 26.06.2022.

Ukrajina je kandidat za članstvo u EU, od čega je dijeli ispunjavanje 14 strogih kriterija, dok je Hrvatska punopravna članica EU. Zbog toga je potpuno promašeno sadašnju ukrajinsku situaciju nazvati blagoslovom Bruxelesa za "razbijače ćiriličnih ploča".

VL
IL
ilustrator
09:00 26.06.2022.

ta, zar nije rusija, čitav istočni blok zabranjivao, preodgajao, života lišavao, svakog onog tko nije niti revolucije slijedio?

VL
DU
Deleted user
13:36 26.06.2022.

uspoređivati sovjetski genocid nad 7 miliona ukrajinaca sa zabranom seljačke ruske glazbe je ispod svakog kriterija.

VL
Avatar kastanjer2
kastanjer2
21:10 26.06.2022.

Pa gospodine ponosni Pofuk što i vi i cijela stojedinica niste prešli na Cecu kada vam je to u redu? Ono što se pušta na radiju i ono što sluša svaki pojedini vojnik na liniji nije isto. I ne može se uspoređivati. Derusifikacija je isto ispravna kao i razbijanje ćiriličnih ploča u Vukovaru.

VL
BO
bodernek
12:30 28.06.2022.

Kad već piše o Sunji '91, je li Pofuk spomenuo legendarnog generala Praljka. Vjerujem da njje. To su te novinarske veličine. Ne treba im cenzura, dok je autocenzure.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.