Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zabranjuju isplatu

Denzinger ostaje bez 1500 dolara pomoći

Auschwitz
DPA/PIXSELL
03.12.2014.
u 23:30

Kako piše izraelski list Haaretz, američki Predstavnički dom usvojio je prijedlog zakona koji će zabraniti isplatu naknada američkog socijalnog osiguranja bivšim nacistima

Jakob Denzinger (90), koji živi u Osijeku, a Njemačka ga traži zbog pomaganja u ubojstvima dok je bio čuvar u koncentracijskom logoru Auschwitz-Birkenau, ostat će bez 1500 američkih dolara socijalne pomoći.

Kako piše izraelski list Haaretz, američki Predstavnički dom usvojio je prijedlog zakona koji će zabraniti isplatu naknada američkog socijalnog osiguranja bivšim nacistima. Što se događa, lani je otkrio AP.

>> Amerika će ipak prestati nacistima plaćati mirovine

Komentara 6

PI
Pikador
00:18 04.12.2014.

ISTI KAO I NACISTI Iživljavati se nad starcem od 90 godina i slati ga na kontejner po otpatke je isti zločin koji je i on činio u konc logoru. Ali time pokazujemo da su Amerikanci i izraelci jednako zločinački umovivi kad ovako postupaju i tako se civilizacijski izjednačuju sa nacistima. Sapienti sat..

Avatar Halidumjestohalida
Halidumjestohalida
05:49 04.12.2014.

Nikad nije kasno odgovarati za zločin pravda je spora ali dostižna

NV
novo vriijeme
06:08 04.12.2014.

Glavno da taj nacist mirno živi u Hrvatskoj , možda mu mi damo penziju za zasluge po logorima. Što ima veze što ima 90 godina , imali su 9 i 90 godina i oni koje je podavio po plinskim komorama. Zašto nije već izručen Njemačkoj. Oko Perkovića je bila tolika galama, a oko nacista ni riječ. Perković je možda ubio jednog odbjeglog agenta, a koliko je ovaj ubio ljudi. Mi doista koketiramo sa nacizmom i to otvoreno. Kolinda i Ivo kolika je točka tolerancije prema fašizmu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije