Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jedan na strani ISIL-a

Denis Delanović (33) iz Kladuše poginuo ratujući u Siriji

ISIL
Foto: Reuters/PIXSELL
28.03.2015.
u 22:14

Delanović je prije 8 mjeseci iz Njemačke otišao u Austriju, a zatim u Siriju, gdje je, kao pripadnik ISIL-a, prije 6 dana poginuo

U Siriji je poginuo još jedan državljanin Bosne i Hercegovine, Denis Delanović (39), porijeklom iz Donje Vidovske kod Velike Kladuše, a živio je u Njemačkoj, piše portal Banja Luka In.

U Donoj Vidovskoj kod Velike Kladuše obiteljska kuća Delanovića je prazna jer su u Njemačku odselili prije više od 20 godina. Tek malobrojni mještani danas su bili spremni govoriti o Denisu Delanoviću, koji je prije 8 mjeseci iz Njemačke otišao u Austriju, a zatim u Siriju, gdje je, kao pripadnik ISIL-a, prije 6 dana, zajedno s još 11 državljana Njemačke, poginuo.

Mještani su uznemireni činjenicom da mladi ljudi porijeklom iz Krajine odlaze i ginu na sirijskim ratištima. Posebno im je nerazumljivo kad se za radiklanom ideologijom povedu oni kojima život u Europskoj uniji pruža brojne mogućnosti za posao i napredovanje.

U razgovoru za FTV, jedan od mještana kaže kako su u dijaspori njegove sinove pokušali vrbovati militanti. Uspio ih je odgovoriti od toga.

"Tko ima zdrav razum neće ići nigdje gdje se ratuje. Rizično je, a nije ni potrebno - ne brani svoju državu nego ide u tuđu državu da ratuje", objašnjava.

>> BiH najavila aktivnu borbu protiv Islamske države

Komentara 47

PA
pacijent
22:50 28.03.2015.

treba ih sve tako vratiti

SR
sta_reci
22:37 28.03.2015.

Tko se maca laca, od maca i pogiba.

PE
pekec
22:47 28.03.2015.

Danke ...der nächste bitte

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije