Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izmjena zakona o radu

Demokrati: Radni tjedan za starije od 60 godina skratiti na 35 sati

mirando mrsić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
11.10.2019.
u 14:16

U praksi se pokazuje da se radno vrijeme ne poštuje, da nema sigurnosti radnog mjesta, raste rad na crno, stariji radnici se diskriminiraju, a Vlada ništa ne poduzima po tim pitanjima – naglasila je Kasunić.

Klub zastupnika HSS-a i Demokrata uputit će u saborsku proceduru izmjene Zakona o radu kojima će, među ostalim, predložiti da se za radnike starije od 60 godina smanji broj sati rada za puno radno vrijeme s 40 na 35 sati tjedno, najavio je danas čelnik Demokrata Mirando Mrsić.

- Vlada zatvara oči, zbog loših uvjeta rada teško je dočekati 65. a kamoli 68. godinu na svom radnom mjestu. Uz fleksibilnije radno vrijeme, skuplji rad na određeno vrijeme, ukidanje mogućnosti prestanaka radnog odnosa po sili zakona, ulazak osposobljavanja radnika u radno vrijeme, predlažemo i da se radnicima iznad 60 godina života puno tjedno radno vrijeme s 40 smanji na 35 sati – pojasnio je Mrsić koji drži kako povećanje dobne granice za prestanak radnog odnosa na 68 godina neće imati nikakav učinak na dulji ostanak u svijetu rada ako se uvedu i promjene po pitanju uvjeta rada. Iz istog razloga koordinatorica za rad i socijalnu politiku u Savjetu Demokrata Marina Kasunić vladine zakonske izmjene naziva "bacanjem pijeska u oči".

- U praksi se pokazuje da se radno vrijeme ne poštuje, da nema sigurnosti radnog mjesta, raste rad na crno, stariji radnici se diskriminiraju, a Vlada ništa ne poduzima po tim pitanjima – naglasila je Kasunić.

Komentara 4

IV
IvoDivo
16:25 11.10.2019.

Kome je ova lopovska, komunjarska bitanga toliko interesantan da uporno citira njegove budalaštine. Očito oni koji stoje iza takvih smradova, koji dijele iste gluposti

SN
Snowman
14:52 11.10.2019.

Lako njemu pricati. Dali bi on, da ima svoju firmu, to napravio ? Vrlo vjerovatno ne. Mrsicu to je lupanje prazne slame.

ZR
Ze Roberto u
21:25 11.10.2019.

Grožđe je pobrano, tako da više ne treba plašila u vinogradima......a što je ovo napravilo dok je bio ministar u najlošijih Vladi koju je RH imala do sada??!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije