Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKTIVACIJA 25. AMANDMANA

Demokrati pripremili rezoluciju: Od Pencea traže smjenu predsjednika Trumpa

U.S.-WASHINGTON, D.C.-NANCY PELOSI-TRUMP-IMPEACHMENT
Foto: Ting Shen/XINHUA/PIXSELL
1/3
11.01.2021.
u 08:38

Ako Pence ne odgovori, demokrati će po drugi puta pokrenuti postupak smjene Trumpa

Demokrati u Zastupničkom domu Kongresa žele da se u ponedjeljak glasa o rezoluciji kojom bi se od potpredsjednika Mikea Pencea tražilo da aktivira 25. amandman kako bi se smijenio predsjednik Donald Trump.

U ponedjeljak ujutro bit će pripremljena rezolucija kojom se potpredsjednika Mikea Pencea poziva "da sazove i mobilizira kabinet da aktivira 25. amandman kako bi se predsjednika proglasilo nesposobnim za obavljanje dužnosti", napisala je Nancy Pelosi u pismu demokratskim zastupnicima.

"Pozivamo potpredsjednika da odgovori u roku od 24 sata", dodala je.

Ako Pence ne odgovori, demokrati će po drugi puta pokrenuti postupak smjene predsjednika Trumpa. 

"U ime zaštite našeg ustava i naše demokracije poduzet ćemo hitne korake jer ovaj predsjednik predstavlja neposrednu prijetnju za oboje", poručila je Pelosi.

"Iz dana u dan sve su užasniji napadi ovog predsjednika na našu demokraciju pa je time sve veća i potreba da se hitno nešto poduzme", dodala je.

Pence je protiv toga da se Trump smijeni aktiviranjem 25. amandmana, rekao je njegov savjetnik.

Do inauguracije novoizabranog predsjednika Joea Bidena ostalo je devet dana.

 

Komentara 1

Avatar GRDASIC
GRDASIC
12:40 11.01.2021.

Jasno je da je velika štetočina na čelu najveće terorističke sile svijeta Amerike. Dobro je da je razotkrio svu bijedu istinite američke politike prema Europi i Svijetu. TO je interes, grabež, ucjene i utjerivanje demokracije bombama i smrću. Da postoji neka pravednost u Svijetu bilo bi dovoljno materijala da i Trump i prethodni predsjednici odgovaraju za genocid i smrt mnogih naroda. Lijepo je pokazao Europi da NATO savez služi isključivo i samo kao alat BIJELE KUĆE. Da je Europa samo i jedino tržište i kolonija ili vazali aktualne i bivših administracija u Americi. Recimo blaže da su američke pudlice. Sada imaju dovoljno posla sa svojim diktatorom u Bijeloj kući pa ne mogu aktivirati neke nove ratove ili narediti nuklearne udare no istina je da ima još dana i da bi Trump mogao dati kobne naredbe. No hajde nekog dobra ima jer će svijet ostati neko vrijeme miran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije