Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kongres počinje zasjedati 3. siječnja

Demokrati osigurali većinu u Zastupničkom domu Kongresa

Nancy Pelosi Addresses the Nation
CNP/Newscom/PIXSELL
11.11.2020.
u 08:48

Demokratska stranka imat će iduće dvije godine većinu u domu koji broji 435 zastupnika, iako je ona nešto 'tanja' nego do sada. U parlamentarne izbore demokrati su ušli s 232 zastupnička mandata

Demokratska stanka osigurala je većinu u Zastupničkom domu Kongresa nakon pobjede u najmanje 218 izbornih utrka, objavio je Associated Press. Demokrati su osigurali većinu u utorak kasno navečer  nakon što je AP objavio njihovu pobjedu u tri neizvjesne utrke - zastupnici Kim Schrier iz Washingtona, Tom O'Halleran iz Arizone i Jimmy Gomez iz Kalifornije na reizboru su obranili parlamentarne mandate.

Demokratska stranka imat će iduće dvije godine većinu u domu koji broji 435 zastupnika, iako je ona nešto 'tanja' nego do sada. U parlamentarne izbore demokrati su ušli s 232 zastupnička mandata.

Ovo će biti drugi put od 1995. da će demokrati imati većinu u Zastupničkom domu Kongresa četiri godine zaredom. Kongres počinje zasjedati 3. siječnja. Tada se još neće znati tko ima većinu u Senatu jer se u Georgiji održava drugi krug izbora za dva senatska mandata. Oba mandata potrebna su demokratima za većinu u Senatu.

Ključne riječi

Komentara 3

ME
mentar
09:49 11.11.2020.

Izgubili senat,Izgubili mjesta u kongresu,a još sljedi trježnjenje od lažno- projiciranog predsjednika od strane medija.

SI
sisavac
13:49 11.11.2020.

i da bude 50:50 u senatu, iduće godine demokrati ostaju bez dva senatora, jer demografija je tu neumoljiva, nema tu mjesta za 100-godišnjake. problemi za demokrate tek počinju.

NE
Nepokolebljiv
17:00 11.11.2020.

Kako se cinjenice mogu izmanipulirati da krkanija izgleda pozitivno cak i kada izgubi! Demokrati su IZGUBILI 11 poslanika u predstavnickom domu. Uspjeli su zadrzati vecinu ali rezultat izbora je pokazao da su IZGUBILI !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije