Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pad broja novozaraženih

Demobilizira se stacionar Arena, Beroš: Broj hospitaliziranih smanjio se gotovo 18 posto

COVID 19
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/3
20.05.2021.
u 14:35

Medicinska oprema je vraćena u zdravstvene ustanove, a ostala oprema bit će prebačena u logistički centar Civilne zaštite u Jastrebarskom, rekao je Božinović

U odnosu na prošli tjedan u Hrvatskoj bilježimo pad novozaraženih od covida-19 za 36 posto, a zbog smanjenog opterećenja zdravstvenog sustava demobilizira se stacionar Arena, izvijestili su u četvrtak ministri zdravstva Vili Beroš i unutarnjih poslova Davor Božinović.

Beroš je na sjednici Vlade rekao kako je dosad protiv covida-19 cijepljeno 33 posto odraslog stanovništva, odnosno svaka treća odrasla osoba, te da u odnosu na prošli tjedan bilježimo pad novozaraženih za 36 posto.

"Nastavlja se smanjivati broj novozaraženih, a broj hospitaliziranih smanjio se za gotovo 18 posto", istaknuo je Beroš.

Ministarstvo zdravstva dostavilo je zavodima za javno zdravstvo uputu za otvaranje novih termina za cijepljenje radi naručivanja svih zainteresiranih, pa je Beroš pozvao građane da osiguraju svoj termin za cijepljenje putem uobičajenih kanala za prijavu.

Istaknuo je da imamo povećan intenzitet cijepljenja na svih cjepnim mjestima, kao i sve veći broj zaposlenika u tvrtkama esencijalnih industrija i ostalim prioritetnim zanimanjima.

Pohvalio je odličan rad mobilnih timova HZJZ-a te odaziv na cijepljenje zaposlenika u tvrtkama prehrambene i farmaceutske industrije s područja Koprivničko-križevačke županije.

Demobilizacija Arene, oprema vraćena u zdravstvene ustanove

Božinović je izvijestio kako je od posljednje sjednice Vlade Nacionalni stožer civilne zaštite donio sedam odluka, četiri na nacionalnoj razini i tri na prijedlog županijskih stožera.

Izdvojio je produženje mjera za Grad Zagreb do 31. svibnja te ublaženje mjera u Zagrebačkoj županiji koje se odnosi na produljen rad ugostiteljskih objekata, kasina, automat klubova i uplatnih mjesta. Mjere su ublažene i u Istarskoj županiji, a odnose se na rad pučkih otvorenih učilišta i autoškola.

Zbog povoljnije epidemiološke situacije i smanjenog opterećenja zdravstvenog sustava Ravnateljstvo Civilne zaštite je naložilo demobilizaciju stacionara Arena, koji je imao ulogu tercijarnog centra za srednje i lakše oboljele osobe sa covidom-19.

Medicinska oprema je vraćena u zdravstvene ustanove, a ostala oprema bit će prebačena u logistički centar Civilne zaštite u Jastrebarskom, rekao je Božinović.

Također je izvijestio da je proveden 17.821 nadzor te je utvrđeno 208 kršenja mjera samoizolacije i jedno kazneno djelo zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti.

VIDEO Što je najbolje jesti i piti prije cijepljenja protiv Covid-19?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije