Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Deložiranu majku s dvoje djece terete i za prisilnu selidbu

Za deložacije u Utrinama prošloga tjedna
Foto: Hassan Haidar Diab
20.11.2007.
u 17:34

Tužna priča o deložaciji samohrane majke Josipe Pandže i njezina dva malodobna sina iz dana u dan sve je tužnija. Mlada obitelj koja je prošlog tjedna prisilno iseljena iz bespravno useljena stana u zagrebačkoj Utrini i koja u potrazi za smještajem već danima živi razdvojeno, ponovno je suočena s nerješivim problemima:

– Kada sam doznala da ću za ležarinu za namještaj, koji smo nakon deložacije odvezli na Zagrebački velesajam, morati plaćati 900 kuna po mjesecu, odlučila sam ga uzeti i pohraniti bilo gdje drugdje. Međutim, na Velesajmu su mi rekli da je sav moj namještaj, dječje igračke, garderoba i mnoge druge druge stvari zaplijenio Elektrotehnički fakultet, koji me je i deložirao iz stana – očajna je Josipa.

Njezinoj drami, kaže, nema kraja. Osim tuge koja je razdire zbog razdvojenosti od mlađeg sina Karla, koji je silom prilika smješten kod djeda i bake, Josipinu dušu pritisnule su i druge nevolje:
– Kao da nije dovoljno što ne mogu unajmiti stan od svoje plaće koja iznosi 2000 kuna, nego moram platiti i 1750 kuna sudskih troškova te troškove selidbe, koji i ne znam koliki će biti. Na rubu sam živaca i ne vidim izlaz iz ove situacije. Dođe mi da se ubijem – shrvana je Josipa.

– Ništa ne želim komentirati. Što sam htio, to sam postigao – neumoljiv je odvjetnik ovršitelja FER-a Dražen Mandić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije