Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veleposlanik u BiH

Del Vechio: Bio sam u Banjoj Luci 9. siječnja, ali nisam bio na defileu i svečanoj akademiji

Ivan Del Vechio
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
10.01.2019.
u 14:30

– Mogu samo reći da nisam bio na defileu i svečanoj akademiji – rekao je za Klix.ba, a na pitanje je li bio u Banjoj Luci 9. siječnja, odgovorio je potvrdno

Veleposlanik Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivan Del Vechio rekao je danas da je u povodu obilježavanja neustavnog dana Republike Srpske bio u Banjoj Luci, ali da nije bio na defileu i svečanoj akademiji.

Premijer Andrej Plenković zatražio je od potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović-Burić da pozovu veleposlanika Ivana Del Vechia natrag u Hrvatsku, kazali su nam iz Banskih dvora, nakon što je objavljeno da je Del Vechio nazočio svečanoj akademiji na kojoj je, između ostalog, postumno odlikovan i general Slavko Lisica, koji je u Hrvatskoj osuđen na 15 godina zatvora zbog napada na Šibenik.

Del Vechio pak niječe da je bio na spornoj akademiji.

– Mogu samo reći da nisam bio na defileu i svečanoj akademiji – rekao je za Klix.ba, a na pitanje je li bio u Banjoj Luci 9. siječnja, odgovorio je potvrdno.

Upitan da obrazloži razloge svog boravka u Banjoj Luci, Del Vechio je, prije nego što je prekinuo telefonsku vezu, rekao da će te razloge obrazložiti drugom prilikom.

Uz dužnosnike entiteta Republike Srpske i Srbije, ceremoniji su nazočili i lider bosanskohercegovačkog HDZ-a Dragan Čović te Vjekoslav Bevanda, potpredsjednik HDZ-a BiH, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar financija BiH, zatim Davor Čordaš, potpredsjednik HDZ-a BiH, Josip Jerković, potpredsjednik Republike Srpske i Josip Grubeša, ministar pravde BiH, navodi Klix.

Pogledajte i komentar Zorana Krešića o Željku Komšiću:

Komentara 116

BA
bambi
14:41 10.01.2019.

haha, kad vam je vec dao izjavu,, zasto ga niste upitali nije li drugarica ministarka vanjski poslova znala da ce bit nazocan tamo?? mozda niste to pitali bas zato jer bi to onda otkrilo nesto drugo,,neku drugu "mogucnost"??))) ili cak trecu,,,

SE
sebaa
14:48 10.01.2019.

Cuj, slucajno se nasao u Banja Luci, da nisi kakvu skolu polagao :-))))))

ZH
Zlatousti Hrvat
15:13 10.01.2019.

Smijenite izdajnika RH i sve koji kažu da ne znaju da je bio tamo u roku 24h

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije