Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'To nije pravda'

Del Ponte za Blic: Šokirana sam presudom Gotovini

carla del ponte
Reuters/Pixsell
20.11.2012.
u 10:11

Bivša glavna tužiteljica Haaškog suda Carla del Ponte kazala je da je šokirana oslobađajućom presudom Anti Gotovini.

Bivša glavna tužiteljica Haaškog suda Carla del Ponte kazala je da je šokirana oslobađajućom presudom Anti Gotovini.

– Šokirana sam, vrlo iznenađena i začuđena zato što je potpuno nevjerojatno što se dogodilo nakon prvostupanjske presude od 24 godine zatvora za Antu Gotovinu. Potpuno suosjećam sa srpskim žrtvama zločina. Taj smo zločin dokazali dokazima i činjenicama – kazala je Carla del Ponte za srpski Blic.

"Šokirana sam jer ovo nije pravda"

– Tijekom prvog suđenja suci su prepoznali da ima dovoljno dokaza. Ne znam na kojim je osnovama donesena druga odluka – rekla je bivša glavna tužiteljica te dodala da želi pročitati odluke dvojice sudaca koji su imali mišljenje suprotno presudi. – Šokirana sam jer ovo nije pravda – rekla je Del Ponte.

– Srpska vlada i narod ne mogu prihvatiti takvu presudu jer je jasno da je zločin počinjen. Vidjet ćemo što će se kasnije dogoditi, ali ovo sigurno nije pravda – rekla je bivša tužiteljica.

"U pitanje se dovodi kredibilitet Haaškog suda"

– Uništavanje dokaza i puštanje Gotovine u pitanje će dovesti kredibilitet Haaškog suda – kazala je Carla del Ponte. Dodaje da je presuda Gotovini konačna i da se više ništa ne može promijeniti.

– Ne znam, ali takvo je razmišljanje opravdano – kazala je Del Ponte na pitanje jesu li politika, lobiranje ili nešto drugo utjecali na ovakvu presudu.

>>Carla del Ponte - Šokirala se kad joj je 'veliki ulov' oslobođen

Ključne riječi

Komentara 128

FS
fieseler.storch
10:20 20.11.2012.

Pa koga uopće briga što ona misli? To nije nikakva vijest.

OB
-obrisani-
15:08 21.11.2012.

Eh Karla, crna Karla. I ti bi od gospodina Gotovine puno toga mogla naučiti.

GO
Gost
15:06 21.11.2012.

E sada bi hrvatska država trebala podići tužbu protiv nje zbog podmetanja dokaza i pristranosti te pokušaja nametanja genocidnosti svim hrvatima, a i mladiću bi bilo lepo da s njom deli ćeliju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije