Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko je kriv

Del Ponte: NATO otežao istragu trgovine organima na Kosovu

carla del ponte
Reuters/Pixsell
20.12.2010.
u 13:23

Oslobodilačka vojska Kosova i NATO bili su saveznici pa nismo dobivali potrebne dokumente, kazala je Del Ponte.

Prema tvrdnjama koje je iznijela za švicarski dnevni list Le Temps, bivša glavna tužiteljica Haaškog suda Carla del Ponte izjavila je da je tužiteljstvo imalo indicija da se na Kosovu odvijala trgovina ljudskim organima. Tu je tezu ranije objavila i u svojoj knjizi “Lov: Ja i ratni zločinci”.

- Nismo znali detalje koji su prije nekoliko dana objavljeni u izvještaju Vijeća Europe, ali neposredno nakon rata na Kosovu znali smo za priče osoba koje su prevozile zarobljenike iz nekoliko logora do jedne bolnice... To su bile zastrašujuća svjedočanstva - izjavila je Del Ponte. Kako tvrdi, tužiteljstvo je pretpostavljalo da se masovne grobnice žrtava nalaze u Albaniji, no albanske vlasti odbile su provesti istragu.

Za neuspjeh Del Ponte optužuje NATO.
- Oslobodilačka vojska Kosova i NATO bili su saveznici pa nismo imali potporu saveza niti smo dobivali potrebne dokumente - kazala je.

Komentara 98

OB
-obrisani-
14:53 20.12.2010.

ma daj,batali...jedina kraljevina albanaca je bila za vreme WW2 pod proktetoratom italije...to bi trebao da znas,bili ste braca i saveznici....ostalo,nula poena,pacovi,gram mozga i samo znaju da se kote.to je pocetak i kraj albanske filozofije....

OB
-obrisani-
20:04 20.12.2010.

I ništa del Ponte ne tvrdi. Već smatra da bi trebalo otvoriti istragu. D. Marty je taj koji tvrdi. Za razliku od nje on je, očigledno, imao pristup odredjenim informacijama.

KR
krilnik2
18:53 20.12.2010.

CarUros je napisao/la: ok...odoh da komentarisem mladica...ovde je vec sve ispricano... /******************/ Ma samo ti komentarisovisuj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije