Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izborna promidžba

Dekan slao e-mailove studentima: Podržite me na izborima!

\'02.04.2011., Kutjevo - Ruza Tomasic odrzala je konfernciju za novinare. Pero Coric, glavni tajnik, i Radoslav Galic, predsjednik zupanijske organizacije HSP-a dr. Ante Starcevic.  Photo: Dusko Mirko
\'Dusko Mirkovic/PIXSELL\'
11.11.2011.
u 11:30

E-mail je kao poštanski sandučić u koji svatko može ubaciti letke koje želi, kaže Radoslav Galić

Na e-mail adrese dijela studenata osječkog Elektrotehničkog fakulteta stiglo je pismo njihova dekana prof. dr. Radoslava Galića u kojemu se predstavlja program Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, a koji je prvi na listi u IV. izbornoj jedinici.

Pismo iz stožera stranke

“Etefeovci” su ogorčeni načinom, kako kažu, iskorištavanja njihovih podataka u predizborne svrhe. Smeta ih što su u političkoj kampanji upotrijebljene službene e-mail adrese koje su dobili prilikom upisa na ovaj fakultet. U proslijeđenom pismu Galić se obraća studentima, inženjerima i diplomiranim inženjerima ETF-a ističući kako će na “listi biti 80 posto mladih”. “Ako želite možete se pridružiti radu HSP-a dr. Ante Starčević. Shvaćam da možete imati i druge političke opcije ili se uopće ne baviti politikom, ali vas pozivam da podržite moj program i vjerujte da ću zastupati i vaše interese i da ćete glasati za prof. Radoslava Galića te da me preporučite svojoj rodbini i prijateljima. Nezavisno kako ćete glasovati, svakako iziđite na izbore”, piše u dekanovu obraćanju studentima. Galić ističe kako pismo nije proslijedio on, nego njegov izborni stožer.

– Pismo nisam poslao ja. Uostalom, zašto se ne bih mogao obratiti svojim punoljetnim studentima? Svatko ima pravo na svoje mišljenje. E-mail je kao poštanski sandučić u kojega svatko može ubaciti letke koje želi. To je javna adresa i može je saznati tko želi – kaže profesor.

Dodaje, također, da zna kako se njegov izborni stožer u promidžbi koristi i metodom slanja e-mailova.

Upozorenje rektorice

– Ponosan sam ako me sadašnji i bivši studenti, kojih ima više od 35.000, podržavaju. Pri tome razumijem da ima i onih koji drugačije misle. Svatko ima pravo na svoje stavove – zaključuje Galić.

Sa sadržajem spornog pisma nije upoznat Mario Ćorluka, predstavnik Studentskog zbora na ETFOS-u.

– Osobno nisam primio nikakav takav e-mail. Možda se, ipak, službena adresa ne bi trebala koristiti za takve svrhe – ističe studentski predstavnik.

Rektorica osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Gordana Kralik sa slučajem nije upoznata.

– Provjerit ću točnost informacije, a dekana upozoriti da takvo što ne čini. Sveučilište nije politički poligon – rekla je. (ib/VLM)    

Ključne riječi

Komentara 9

AL
alapača
11:56 11.11.2011.

e, pa lijepe li kulture i poznavanja prava građana u tog dekana. u poštanske sandučiće se ne smije bacati smeće, a smeće poslano na tuđe e-malove je spam. kad se uzme u obzir da je do studentskih adresa došao koristeći službeni položaj i iskoristio i u privatne svrhe smiješno je da prođe samo s upozorenjem rektorice. ništa ga ne opravdava ako je studente zaspamao njegov izborni stožer: tom izbornom stožeru je, nelegalno, on omogućio uvid u e-mail adrese studenata.

PU
pumbica
12:42 11.11.2011.

Pa ako je pravi hrvat.Svaka mu čast.Jer je smatrao da mu je dužnost.Zaštititi državu od propasti.I svi koji dišu hrvatski.Netreba i niko zvat.Jedino sve te sranke trebaju iči zajedno na izbore.Da spasimo Hrvastsku od crvene najezde.....

ZE
.zeitgeist.
11:41 11.11.2011.

E-mail je kao poštanski sandučić u koji svatko može ubaciti letke koje želi, kaže Radoslav Galić. E pa u poštanski sandučić nije dozvoljeno ubacivati bilo šta, baš kao što je i spamanje kazneno djelo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije