Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I to je znanost

Dekan: Oduševljenje, kad bi bar svi profesori iz Indeksa dali otkaz!

index
Arhiva VL
30.11.2009.
u 14:46

Zadarski profesor Stjepan Blažanović, nakon devet godina suspenzije i pet godina od osude za blud nad studenticama, ipak je dobio otkaz, ali najavljuje žalbu.

Fakulteti u Zadru i Zagrebu imaju problema s organizacijom studija zbog profesora koji su suspendirani radi suđenja. Profesor Stjepan Blažanović, koji je prije pet godina na Općinskom sudu u Zadru pravomoćno uvjetno osuđen na tri mjeseca zatvora, s rokom kušnje od dvije godine, zbog seksualnog zlostavljanja studentica, tek je prošlog tjedna dobio otkaz na Zadarskom sveučilištu zbog teške povrede radne obveze.

Tražio posao, dobio otkaz

Kako nam je kazala Elija Vrsaljko, glasnogovornica Sveučilišta u Zadru, Blažanović već dulje vrijeme nije dolazio na posao pa su mu odlučili pismeno uručiti otkaz. Sveučilište nema informaciju je li on obavijest o otkazu i primio. Još prije nekoliko mjeseci Sveučilište je raspisalo natječaj za reizbor, a na staro radno mjesto nastavnika teorije književnosti javio se i prof. Blažanović.

No umjesto posla, dobio je otkaz. Podsjetimo, Zadarsko sveučilište prije devet ga je godina suspendiralo, ali do danas nije sa suda primilo pravomoćnu presudu. Na sudu kažu da sa Sveučilišta presudu nisu tražili, a oni je ne šalju samoinicijativno. Blažanović je tih devet godina, pod suspenzijom i zabranom održavanja nastave, primao plaću iako gotovo trostruko manju. Stjepan Blažanović danas nam je rekao kako je otkaz koji je primio pismenim putem neutemeljen te je najavio žalbu.

Tragom informacije u akademskim krugovima da je profesor Damir Božičević s Fakulteta prometnih znanosti, jedan od procesuiranih u aferi Indeks, dobio otkaz, na naš upit dekan Ivan Dadić rekao nam je kako je Božičević sam dao otkaz te da se na to odlučio i profesor Krešimir Somek, također iz Indeksa.

Ne mogu zaposliti nove

– Božičević je otkaz dao pretprošli tjedan, a Somek tjedan prije. Objasnili su takav potez time što su već osuđeni pa smatraju da je ovo najmoralnije što mogu učiniti. I ja sam, da budem iskren, dočekao njihovu odluku s oduševljenjem. Kamo sreće da i drugi profesori kojima se sudi zbog afere Indeks učine isto jer ja ne mogu, dok god su oni u radnom odnosu, zaposliti nove profesore – kaže Dadić.

Komentara 2

BT
bili-tartuf
17:21 30.11.2009.

..u Ameriki bi zasvitlija na el.-stolici....

KI
kiseljali
17:30 30.11.2009.

ma koje su to studentice bile?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije