Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Repovi suđenja Mamićima

Lovren ispitan u Osijeku, ne smatra se krivim za lažno svjedočenje

Dejan Lovren
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
12.03.2018.
u 17:27

Lovren je ljetos na sudu ustvrdio i kako je 7. ožujka 2011. bio u Zagrebu, gdje je osobno otvorio račun u banci na koji mu je Dinamo isplatio njegov dio transfera u Lyon.

Nogometaš Dejan Lovren ispitan je danas u Osijeku, gdje se protiv njega vodi postupak zbog sumnje u lažno svjedočenje na suđenju braći Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i Milanu Pernaru, optuženima za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz Dinama. Sporni iskaz dao je, inače, 1. rujna lani.

- Osnovano se sumnja da je svjedok svjesno neistinito iskazao kako je aneks ugovora o profesionalnom igranju, na kojem je kao dan zaključenja naveden datum 9. siječnja 2007., a kojim se regulira podjela transfernog obeštećenja između njega kao igrača i matičnog kluba u omjeru 50:50 posto, potpisao nedugo nakon potpisivanja svog ugovora o profesionalnom igranju s matičnim klubom od 1. siječnja 2007., iako je znao da to ne odgovara istini.

Nakon predočenja dopisa upućenih matičnom klubu i datiranih 1. veljače 2010., 29. ožujka 2010. i 7. rujna 2010., u kojima se u njegovo ime traži isplata 50 posto transfernog obeštećenja, svjesno je neistinito iskazao kako je te dopise vlastoručno potpisao – priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku.

Lovren je ljetos na sudu ustvrdio i kako je 7. ožujka 2011. bio u Zagrebu, gdje je osobno otvorio račun u banci na koji mu je Dinamo isplatio njegov dio transfera u Lyon. Istoga je dana, ustvrdio je, prebacio 25,9 milijuna kuna na račun Zorana Mamića. Tužiteljstvo vjeruje kako ni to nije istina jer Lovren toga dana, ističu, uopće nije bio u Hrvatskoj. Po dokumentaciji kojom raspolaže USKOK, dan ranije igrao je, naime, utakmicu, a dan kasnije trenirao u Francuskoj.

- Nakon provedenog ispitivanja osumnjičeniku je uručena obavijest o početku provođenja istraživanja, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela davanja lažnog iskaza – izvijestilo je Odvjetništvo.

Dejan Lovren, kako neslužbeno doznajemo, aktivno je danas u Županijskom državnom odvjetništvu iznosio svoju obranu. Ne smatra se krivim za lažno svjedočenje.

Pogledajte galeriju: Nastavljeno suđenje braći Mamić i ostalima na kojem svjedoči Dejan Lovren

Dejan Lovren
1/16

Komentara 18

AR
Artukovic
17:59 12.03.2018.

Kladim se da vecina tih tuzitelja nezna sto je jela prije tri dana,ali uvjereni su da se netko sjeca dogadaja od prije 10 godina....ma bravo....

Avatar titanov sin 2
titanov sin 2
18:00 12.03.2018.

haha cvitane, crveni brate, nekako ti ide sve po planu. Najbolje da prekinu i započnu sa novom optužnicom, jednog lijep dana će Mamića uloviti kako je krivo parkirao. Normalno da će ga kao ostoja staviti na tjeralicu interpola.

RI
rimac444
22:18 12.03.2018.

UDBA ne podnosi što još nije uspjela srušiti HNS, hrvatsku reprezentacju, jedne od posljednjih otoka Hrvatstva i domoljublja. Jedino lustracija nas može oslobditi UDBA-e, raznih cvitana, komunjarskih zlotovra i njihovih medij.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije